ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλοι μιλούν για τα μαθήματα, τα οποία «πήραν» οι πολιτικοί αρχηγοί μας, από τις ψήφους, τις οποίες έλαβαν κατά τις... ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλοι μιλούν για τα μαθήματα, τα οποία «πήραν» οι πολιτικοί αρχηγοί μας, από τις ψήφους, τις οποίες έλαβαν κατά τις ευρωεκλογές.

Αν το πιστέψουμε, τότε θα πρέπει να καταλάβουμε και την ταραχή που διακρίνει, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τα επίσημα μέλη των κομμάτων τους, όπου όλοι τώρα τα επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον και ομού στους αρχηγούς τους και δεν ξέρουν με ποιόν τρόπο να κλείσουν έξω από την πόρτα τον Κασσελάκη και τον Ανδρουλάκη με διάφορα προσχήματα, και με μία ξαφνική τάση, να καλλιεργούν τον πόθο της σύμμειξης όλων των κεντρο-αριστερών κομμάτων σε μία ειλικρινή συνεργασία, προκειμένου να υπερκεράσουν την Δεξιά, οι οποίοι τους πανικοβάλει με τα ποσοστά της, και ισχυρίζονται πως έτσι και επιπλεύσει θα καταργήσει άπαξ διά παντός τη πραγματική Δημοκρατία, αυτήν δηλαδή, την οποίαν βιώνουμε σήμερα.



Ευσεβείς πόθοι, προσέτι, καθ’ ότι οι κρατούντες δεν πέφτουν τόσο εύκολα, ούτε με τις έμμεσες απειλές, ούτε με τις αποχωρήσεις και διασπάσεις, ούτε και αν όλοι οι πικραμένοι μετακομίσουν σε άλλα κόμματα ή οργανώσουν νέα δικά τους, και προφανές είναι ότι θα το παλέψουν, και πρώτος φαίνεται να το κάνει ο κύριος Κασσελάκης, ο οποίος και νέος είναι και άφθαρτος, αλλά φαίνεται να είναι και ασυμβίβαστος και να χαρίζει έναν απόλυτα δικό του δρόμο.



Από την άλλη, είναι η ίδια η Κυβέρνηση, η οποία παρεμβαίνει δυναμικά, λέγοντας πως το μάθημα το πήρε και σε ανταπόδοση θα διορθώσει τα πάντα και άμεσα, και αφού το δήλωσε ο Πρωθυπουργός, το δηλώνουν και όλοι οι γύρω του, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν. Άλλωστε, και οι οικονομικές συγκυρίες ευνοούν μία τέτοια προοπτική, καθώς όλο και υπερ-πλεονάσματα μπαίνουν στο ταμείο, και το τελευταίο πεντάμηνο μάλιστα, 2,3 δις ευρώ, οπότε και στην Ουκρανία θα δοθούν τα 2 δις ευρώ που της υποσχέθηκαν για να αντισταθεί όσο μπορεί ακόμη, και κάτι θα περισσεύσει να το βάλουμε στην άκρη.



Έτσι, ανακοινώνεται πως θα παταχθεί η βία με την δημιουργία ενός ελληνικού FBI, θα εκσυγχρονισθούν οι ΔΕΚΟ, ήτοι θα ιδιωτικοποιηθούν γιατί το Κράτος δεν έχει χρήματα να τις συντηρεί, ενώ οι ιδιώτες θα μπορούν καθώς θα εισπράττουν κάτι πάρα-πάνω από τους συναλλασσόμενους με αυτές πολίτες, όπως ήδη η ΔΕΗ με λίγο αυξημένους μισθούς στους μάνατζερ για να γίνονται όλα καλά, θα πιάσουν δουλειές στα χέρια τους 398.000 έλληνες άνεργοι, θα γίνουν μικρότερες περικοπές στις συντάξεις χηρείας, κάποια στιγμή θα δοθούν και τα αναδρομικά, θα αποπληρωθεί δάνειο της χώρας 8 δις ευρώ με την μία, μόνον η ακρίβεια που δεν θα πέσει εύκολα και ο ΦΠΑ δεν θα μειωθεί, όπως με ειλικρίνεια είπε ο Πρωθυπουργός. Και ακόμη, θα προστεθεί ένα ακόμη ΑΣΕΠ δίπλα στο ΑΣΕΠ, -αν κατάλαβα καλά, όπως το διάβασα στην εφημερίδα «Κόντρα»-, για να βοηθά το πρώτο στις κρίσεις, και στο Δημόσιο θα εισέρχονται όσοι πραγματικά μπορούν να το πετύχουν.



Σημαντικό ακόμη, η θέσπιση εξαήμερης εργασίας, προκειμένου να επιτευχθούν κάποιες καλές επιδόσεις στην παραγωγικότητά μας, μιάς και παλαιότερα κάποιος πολιτικός, μας είχε χαρακτηρίσει, -αν θυμάστε-, για «τεμπέληδες  Έλληνες». Ενώ εχθές ανακοινώθηκε δια στόματος Πρωθυπουργού και για μία ακόμη φορά πως «Όλοι μαζί θα ρίξουμε την ακρίβεια», αρχής γενομένης με παράταση του «καλαθιού» στα σούπερ- μάρκετς και εκκλήσεις προς αυτά και τις εταιρίες παραγωγής να μειώσουν τις τιμές, ενώ παράλληλα δημοσιεύθηκαν στοιχεία από την ΙΝΕ ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία οι  Έλληνες είναι οι πιο φτωχοί καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς άλλωστε και με τα ίδια στοιχεία τέσσερεις στους δέκα δύσκολα ανταπεξέρχονται των βασικών αναγκών τους. 



Προϊόντος του χρόνου δε, όλο και κάποιες άλλες μεταρρυθμίσεις θα βρουν τον δρόμο τους, και όλα καλά θα πάνε. 



error: Content is protected !!