ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ; ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ομολογώ, πως έχω προ πολλού παύσει να είμαι ο αφελής των αφελών και να πιστεύω πως τις φωτιές στα δάση... ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ομολογώ, πως έχω προ πολλού παύσει να είμαι ο αφελής των αφελών και να πιστεύω πως τις φωτιές στα δάση όλου του κόσμου, τις βάζουν πυρομανείς, καπνιστές με τις γόπες τους και ηλικιωμένοι που ενώ φυσάει δυνατός άνεμος θυμούνται να κάψουν τα ξερόκλαδα γύρω από το σπίτι τους.



Από την άλλη, ούτε να πιστέψω μπορώ πως τις φωτιές τις βάζουν κάποιοι, οι οποίοι έχουν όφελος από αυτές, όπως το να στήσουν αιολικά πάρκα, σε βάρος του φυσικού μας, -εναπομείναντος-, περιβάλλοντος και ιδιαίτερα όταν πασχίζουν να μας πείσουν για την ολέθρια κλιματολογική αλλαγή, η οποία ξεκίνησε, -λένε-, να μας μαστίζει και σε αυτήν άρχισαν να ρίχνουν κάποια βάρη, ώστε σε λίγο θα ξέρουμε ίσως, πώς αυξάνονται στα δάση οι ύαλοι, οι οποίοι αναφλέγονται ένεκα της υπερθέρμανσης και τακτικά δημιουργούν και αυτοί εστίες πυρκαγιών που δεν σβήνουν με τίποτε.



Ίσως το πρόβλημα δεν μπορώ να το λύσω εγώ, μπορώ όμως εκ των πραγμάτων, να υποψιαστώ πως παρά το γεγονός ότι οι απανταχού Κυβερνήσεις, μας προειδοποιούν να προσέχουμε, ακόμη και να καταγγέλλουμε τους εμπρηστές, αν τους δούμε, -όπου δεν τους βλέπουμε ποτέ-, και πριν λίγες ημέρες μάλιστα, η δική μας Κυβέρνηση νομοθετεί αυστηρές ποινές για όσους δεν καθαρίσουν άμεσα και ολοταχώς τα οικόπεδά τους, βάζοντας γερά το χέρι στην τσέπη, κάτι το οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ως άριστο μέτρο προστασίας.



 Από την άλλη, οι πυροσβέστες διαμαρτύρονται για πρόσφατες εκατοντάδες απολύσεις οι οποίες έχουν γίνει και παράλληλα έχουν αγοραστεί νέα οχήματα, αλλά δεν υπάρχουν μέλη να τα επανδρώσουν.

Αυτό να το πιστέψω, ή είναι «φέϊκ νιούς»;







error: Content is protected !!