ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, για 175 από τις 365 ημέρες του χρόνου προβλέπεται να εργαστούμε το 2024 μόνο... ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, για 175 από τις 365 ημέρες του χρόνου προβλέπεται να εργαστούμε το 2024 μόνο για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές στο κράτος.



Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά φέτος, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών παρουσίασε στην Ελλάδα την  του για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, την ημέρα δηλαδή που οι Έλληνες φορολογούμενοι θα απελευθερώνονταν από το βάρος των φόρων, αν με τα χρήματα που κέρδιζαν από την εργασία τους έπρεπε, πριν καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, να αποπληρώσουν πρώτα τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, και αυτή, συνέπεσε να είναι η χθεσινή, δηλαδή η 25 Ιουνίου του 2024.



Κάπου έξη μήνες, λοιπόν, και αυτήν την χρονιά, για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς το Κράτος και τους άλλους που απομένουν να χαρούμε, αφού πρώτα όμως εκπληρώσουμε και τις προσωπικές υποχρεώσεις μας, όπως έξοδα κινήσεως, προσωπικά χρέη, γιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα, λογαριασμούς ηλεκτρικού και νερού, ασφαλιστικές εισφορές, αγορά χρυσών τροφίμων, πληρωμή ενοικίων, εκπαίδευση παιδιών, πανάκριβα έξοδα διακίνησης από πόλη σε πόλη και άλλα πολλά.



Αυτήν την χρονιά, μας ήρθαν και φυτευτά τα έξοδα καθαρισμού των οικοπέδων μας, στα οποία ίσως αδυνατούμε να χτίσουμε ένα σπιτάκι, αλλά, και προς χάριν του κράτους, το οποίο αδυνατεί να το πράξει και να σταματήσει τις φωτιές του δασικού μας πλούτου, πρέπει να το κάνουμε εμείς.

Σε λίγο να δεις, που θα μας υποχρεώνουν να ασφαλτοστρώνουμε και τα χωράφια.







error: Content is protected !!