ΣΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
της Αραβανή Υβόνη Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας Η Σαλαμίνα βιώνει την αποδυνάμωση της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας, με επέκταση στη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η λογοδοσία... ΣΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

της Αραβανή Υβόνη 
Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας

Η Σαλαμίνα βιώνει την αποδυνάμωση της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας, με επέκταση στη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η λογοδοσία είναι η υποχρέωση έκθεσης πεπραγμένων. Λογοδοσία στη δημοκρατία σημαίνει ότι οι εκλεγμένοι άρχοντες, 

αποδίδουν “λογαριασμό” στους εκλογείς τους και είναι προφανές πως οι έννοιες της διαφάνειας και της λογοδοσίας ταυτίζονται.

Το γράμμα του νόμου λέει ότι η παράλειψη σύγκλησης της Συνεδρίασης αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, 

Τι γίνεται όμως με το πνεύμα του νόμου, όπου θα έπρεπε να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγή αποτελέσματος της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας.

Εδώ ο πρώτος λόγος για την υπεράσπιση του θεσμού μέσα από την παραγωγή αποτελέσματος, δίδεται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που δείχνει πόσο αξία αποδίδει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Πως λοιπόν μπορεί κάποιος να παράξει έργο, όταν μετά από σειρά συμβουλίων (ΔΕ,ΔΣ), όπου προφανώς μέρες πριν οφείλει να έχει μελετήσει πολλά θέματα που καλείται να ψηφίσει, εν μέσω φυσικά του υπόλοιπου του χρόνου που έχει από την εργασία του, την οικογένεια του και γενικά των προσωπικών του υποχρεώσεων, καταλήγει κατάκοπος σωματικά και πνευματικά.

Ο νόμος περί υποχρέωσης σύγκλισης της Συνεδρίασης Λογοδοσίας έχει δεσμευτικό χαρακτήρα ενώ η ηθική δεν έχει. 

Επειδή λοιπόν, στο δικό μας Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η ηθική δεν αμφισβητείται και χαίρει εκτίμησης εμού προσωπικά αλλά και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλω να του επιστήσω την προσοχή της παραγωγής έργου στις Συνεδριάσεις Λογοδοσίας.

Αλλιώς είναι η τέλεια συνταγή για την υπονόμευση της διαφάνειας, ειδικά εκεί όπου οι έγγραφες απαντήσεις δίνονται.. με το σταγονόμετρο.

Κι επειδή αν δεν υπάρχει διάγνωση, δεν υπάρχει και θεραπεία άρα και το “έγκλημα” μπορεί να συντελεστεί και δια παραλείψεως!

▪️Δημόσια λοιπόν, προτείνω η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας να γίνεται μόνη της, σε ημέρα και ώρα όπου κατ’ αρχήν εξυπηρετεί τους πολίτες να την παρακολουθούν δια ζώσης ή διαδικτυακά.

▪️Δημόσια καλώ όλους τους πολίτες να στέλνουν θέματα για τα οποία ζητούν απαντήσεις.

▪️ Δημόσια ζητώ συγγνώμη από τους συνδημότες μας, γιατί πιστεύω ότι συμμετέχουμε με την ανοχή μας στην φθίνουσα πορεία, της τόσο σημαντικής συνεδρίασης.

Η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας, αξίζει την τιμή όλων μας αλλιώς κινδυνεύει να καταγραφεί ως θλιβερή σελίδα στην ιστορία του Δήμου μας.

ΥΓ: Αναμένουμε την άδεια του προσωρινού σημείου εναπόθεσης κλαδιών και υπολείμματα πρασίνου, όπου δεσμεύθηκε δημόσια ότι θα στείλει στα email μας ο Κος Βακάλης. 

error: Content is protected !!