ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι αδελφοί Μονγκοφλιέ, όπου και αν μεταφυσικά βρίσκονται αυτόν τον καιρό, θα σκάνε από την ζήλεια τους που έζησαν σε... ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι αδελφοί Μονγκοφλιέ, όπου και αν μεταφυσικά βρίσκονται αυτόν τον καιρό, θα σκάνε από την ζήλεια τους που έζησαν σε τόσο παρωχημένες εποχές και ανακάλυψαν μόνο την χρήση του αερόστατου, το οποίο ανυψώθηκε κατά το 1783.



Έκτοτε, η επιστήμη προόδευσε αλματωδώς, τόσο για το καλό όσο και για το κακό, και σήμερα φτάσαμε στις κατασκευές πυραύλων και διαστημοπλοίων που αγγίζουν εκατομμύρια χιλιόμετρα πέρα από την Γη, με προοπτική να φτάσουν έως και το πλέον άβατο σημείο του Διαστήματος.



Πέραν του ότι πάμπολλες Εταιρίες στις ΗΠΑ, που ασχολούνται πε «μπίζνες» του αέρα «κλείνουν» καθημερινώς ταξίδια στο υπερπέραν για το απώτερον μέλλον, αντί πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, μία άλλη, κάπως πιο προσγειωμένη στην Νέα Υόρκη, στο «εδώ και τώρα» και αντί 459.000 δολαρίων, κατ’ άτομον, οργανώνει κατ’ αυτάς, δείπνο για έξι άτομα στο Διάστημα, υποσχόμενη μάλιστα και εδέσματα από τον βραβευμένο με αστέρι «Michelin» σεφ Rasmus Munk από το εστιατόριο «Alchemist» της Κοπεγχάγης.



Μια εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να προσφέρει το πιο ακριβό δείπνο στον κόσμο και μάλιστα… εκτός Γης.

Το αεροσκάφος υπό πίεση, θα χρησιμοποιήσει ένα λεγόμενο γιγάντιο «SpaceBalloon» για να σκαρφαλώσει αργά σε υψόμετρο άνω των 100.000 ποδιών, δίνοντας στους επισκέπτες εκπληκτική πανοραμική θέα από υπερμεγέθη παράθυρα.



Αξιοσημείωτον είναι ότι όσοι κομψεύονται, θα μπορούν καταβάλλοντες κάποια χιλιάρικα πάρα-πάνω, να ντυθούν με το μοντελάκι «Space Spa», ή άλλαες μοναδικές τουαλέτες από τον περίφημο γαλλικό οίκο μόδας «Ogier».

Όλα τα έσοδα από το ταξίδι θα δοθούν στο Space Prize Foundation, αφιερωμένο στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στην επιστήμη και την τεχνολογία.





error: Content is protected !!