ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα δύο παιδιά είναι πολλά και τα τρία, εγωϊσμός».  Τάδε έφα ο περιβαλλοντικός λομπίστας, Donnachadh McCarthy  σε τηλεοπτική συνέντευξή του... ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα δύο παιδιά είναι πολλά και τα τρία, εγωϊσμός».  Τάδε έφα ο περιβαλλοντικός λομπίστας, Donnachadh McCarthy  σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο «GB News» πριν λίγες ημέρες, τονίζοντας δε ότι υπάρχει ένα «ηθικό ζήτημα» με την απόκτηση παιδιών επειδή συμβάλλουν στην αύξηση του άνθρακα.



Ίσως θυμάστε, τώρα, πως πριν λίγες εβδομάδες έγραφα για μίαν άλλη σπουδαία ανακάλυψη την οποίαν είχαν κάνει κάποιοι άλλοι περιβαλλοντολόγοι, οι οποίοι ίσως λάβουν και «Νόμπελ», καθώς προχώρησαν ένα βήμα πάρα-κάτω την Επιστήμη, διαπιστώνοντες πως το ίδιο επιτυγχάνουν και οι «πορδές» των αγελάδων και είχε υποβάλλει έκκληση να πάψουμε να εκτρέφουμε αυτό το άκρως βλαβερό ζώον, το οποίο μολύνει την ατμόσφαιρα και τις αναπνοές μας.



«Υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα», είπε ο McCarthy για την απόκτηση παιδιών, εξηγώντας ότι κάθε άτομο που γεννιέται είναι υπεύθυνο για την εκπομπή «περίπου 505 εκατοντάδες τόνους άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής του».



Αυτολεξεί, μάλιστα, είπε: «Κάθε παιδί σε μια βιομηχανική χώρα όπως η δική μας, χρησιμοποιεί περίπου  500 τόνους άνθρακα κατά την διάρκεια της ζωής του. Αυτό ισοδυναμεί με χίλια έτη (κατανάλωσης) ηλεκτρικής ενέργειας για ένα νοικοκυριό. Συνεπώς κάθε παιδί έχει αντίκτυπο. Αυτό που λέμε είναι ότι το ένα (παιδί) είναι καλό, τα δύο είναι πολλά και, τα τρία είναι εγωισμός»!

Καταλάβατε δηλαδή. Ούτε αγελάδες, ούτε παιδιά.

Καιρός να ερημώσει αυτή Γη. Το επιθυμούν οι περιβαλλοντολόγοι.







error: Content is protected !!