ΟΠΟΥ ΤΑ «ΚΙΝΗΤΑ» ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΠΟΥ ΤΑ «ΚΙΝΗΤΑ» ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μπορεί τα κινητά να έχουν γίνει το «alter ego» μας και να μην μπορούμε να ζήσουμε δίχως τους, μπορεί να... ΟΠΟΥ ΤΑ «ΚΙΝΗΤΑ» ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μπορεί τα κινητά να έχουν γίνει το «alter ego» μας και να μην μπορούμε να ζήσουμε δίχως τους, μπορεί να μας αποκοινωνικοποιούν, να μας απομονώνουν και να μας αποβλακώνουν, -πολύ δε περισσότερο σε συνάρτηση με την Τηλεόραση-, μπορεί και να το συνειδητοποιούμε και να το αναγνωρίζουμε, αλλά αλλοίμονο, δεν μπορούμε πλέον να ζήσουμε χωρίς αυτά.



Αν δεν λέμε όμως να εννοήσουμε εμείς, το πόσο κακό μας προξενούν, αναβάλλοντες να το σκεφτούμε και να τα κλείσουμε, έστω και για λίγο, το απεφάσισαν οι Αρχές στην πόλη Seine-Port της Γαλλίας, -μικρή πόλη δίπλα στο πολύβουο Παρίσι-,  και απαγόρευσαν την χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσια μέρη.



Έγινε δημοψήφισμα εκεί  και το πλείστον των κατοίκων αποδέχθηκε την απόφαση των Αρχών, να μην ξανακουδουνίσει κινητό σε δημόσιους χώρους, ό,τι και αν συμβεί.



Σε όλη την πόλη τώρα, υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες, οι οποίες πιστοποιούν: «Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!»

Όπως έγραψε και η εφημερίδα  «Sun» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδήγησε στη δημιουργία ενός χάρτη της πόλης όπου απαγορεύεται η χρήση κινητού, με εναλλακτικές δραστηριότητες, οι οποίες προσφέρονται στους νέους, οι οποίοι και αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο της ψηφοφορίας.

Καμία άλλη πόλη δεν υιοθέτησε αυτήν την πρακτική







error: Content is protected !!