ΕΠΙΤΗΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΤΗΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Από ό,τι κατάλαβα, διαβάζοντας την εφημερίδα «Καθημερινή», ο σεβαστός μου κύριος Αλέξης Τσίπρας, αφ’ ενός μεν καταξιώθηκε του τίτλου του... ΕΠΙΤΗΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Από ό,τι κατάλαβα, διαβάζοντας την εφημερίδα «Καθημερινή», ο σεβαστός μου κύριος Αλέξης Τσίπρας, αφ’ ενός μεν καταξιώθηκε του τίτλου του Επιτίμου Διδάκτορος του τουρκικού Πανεπιστημίου «Κος», όπου και εκεί μίλησε προς τους αποφοιτήσαντες φοιτητές, και αφ’ ετέρου, δήλωσε πως ένα, -ακριβώς-, χρόνο αργότερα, δεν έχει μετανιώσει καθόλου για την απόφασή του να έχει παραιτηθεί από την πρώτη γραμμή της πολιτικής, μετά από 15 συναπτά έτη ως αρχηγός του κόμματός του.



«Είναι μία απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω», δήλωσε και παράλληλα εμπιστεύθηκε στους φοιτητές πως μετά αυτήν την τελεσίδικη απόφασή του, -κοίτα σύμπτωση!-, πως: «Λίγες μέρες αργότερα, ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω. Μου είπε ότι οι Τούρκοι έχουν ένα ρητό: «Boyun eğme» = «Κράτα το κεφάλι σου ψηλά»,  μου είπε. Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα».



Άρα, υποθέτω, πως ο κύριος Τσίπρας, είναι αποφασιστικά αποστασιοποιημένος από πολιτικές διεκδικήσεις, -εκτός αν δεν το αντιλαμβάνομαι σωστά-, και πως μάλλον δεν θα ανακατευθεί τόσο στην γενικότερη πολιτική, όσο και στα τεκταινόμενα, -κατ’ αυτάς-, στον ΣΥΡΙΖΑ.



Άλλωστε, μεταξύ άλλων ανέφερε και τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ, οι οποίοι σοφά αποφαίνονται πως  «η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει».







error: Content is protected !!