ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μετά τα αναμενόμενα των Βρετανικών εκλογών, λίγες ημέρες πριν, έφτασαν και αυτά των Γαλλικών, με την διαφορά ότι αντί για... ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μετά τα αναμενόμενα των Βρετανικών εκλογών, λίγες ημέρες πριν, έφτασαν και αυτά των Γαλλικών, με την διαφορά ότι αντί για του κόμματος της κυρίας Λεπέν, και την «συντριβή», -όπως επίστευαν-, του κυρίου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σταθεροποιήθηκε στην δεύτερη θέση.



Την πρώτη θέση κατέλαβε η Αριστερά, η οποία ανάγκασε και τον νυν Πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του, την οποίαν δεν απεδέχθη ο κ Μακρόν, φοβούμενος «αποσταθεροποίηση» της χώρας και εν όψει μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν στο Παρίσι, μετά από λίγες εβδομάδες.



Την τελική απόφασή του θα λάβει, πάντως, αφ’ ότου επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συμμετοχή στις εκλογές του 66,6 τοις εκατό, των Γάλλων ψηφοφόρων, έχει βάλει σε σκέψεις όχι μόνο την Γαλλία, αλλά και πολλές άλλες χώρες, οι οποίες θα χρειαστεί να εξετάσουν και εκτιμήσουν τα δικά τους μελλοντικά πολιτικά αναμενόμενα, προκειμένου να αποφύγουν εκπλήξεις που δεν περιμένουν.









error: Content is protected !!