ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ – ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ – ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μετά και τις εκλογές στην Γαλλία, τα πολιτικά μπερδέματα συνεχίζουν να απασχολούν τόσο τα κράτη τα ίδια, όσο και τους... ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ – ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μετά και τις εκλογές στην Γαλλία, τα πολιτικά μπερδέματα συνεχίζουν να απασχολούν τόσο τα κράτη τα ίδια, όσο και τους πολίτες, οι οποίοι τα αποτελούν. Φυσικά, κάτω από άλλο πρίσμα τα βλέπουν οι πολιτικοί, κάτω από άλλο οι ενδιαφερόμενοι για μία σωστή και καρποφόρο για το κοινό καλό πολιτική, η οποία θα τους ικανοποιεί, σύμφωνα με τις δικές τους προσδοκίες και ανάγκες.



Το μόνιμο μπέρδεμα του τελευταίου καιρού στις ΗΠΑ, είναι η διαμάχη για την νίκη Μπάϊντεν – Τράμπ, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες, αρχίζουν να πιστεύουν πως ίσως αντίπαλο δέος στον δεύτερο θα μπορούσε να είναι μία γυναίκα, όπως η κυρία Ομπάμα, ή κάποια άλλη ευυπόληπτος κυρία, κι εκεί ξεκινάνε τα μπλεξίματα της άμεσης αμερικανικής πολιτικής.

Στην Μεγάλη Βρετανία, πάλι ήρθαν τα επάνω-κάτω, γιατί άλλο περιμένανε και άλλο ήλθε, τα ίδια δε φοβούνται και άλλες χώρες.



Στην χώρα μας τώρα, άλλα μπερδέματα, με την Κυβέρνηση στο στόχαστρο πολλών για τα όσα γνωρίζουμε και καθώς κάποια πράγματα δεν μπορούν επαρκώς να ελεγχθούν, όπως η ακρίβεια, η φτωχοποίηση, η άνοδος των τιμών στα ακίνητα, οι φόροι, οι μικροί μισθοί, η διαφθορά, η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, τα προβλήματά μας με τους όμορους γείτονες και άλλα και κερασάκι στην τούρτα ο διαχωρισμός θέσεων των πρώην αρχηγών του κόμματος, από τον νυν και την πολιτική του.



Άντε να περάσουμε και στο ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί, πιστεύοντες πως μόνον αυτοί κα κανείς άλλος μπορούν να ξανασηκώσουν τον ήλιο, με κορυφή τον κύριο Δούκα, ο οποίος και το διαλαλεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί και μάλιστα και ως Δήμαρχος.



Τέλος, διαβάζω στις εφημερίδες διάφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκεί λέει, ο κύριος Κασσελάκης, επιχειρεί να «αποτσιπροποίηση», κατά τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «των Συντακτών», ενώ  ο ίδιος δηλώνει πως μπήκε στο κόμμα, για να το αποκαταστήσει ως δυνατό και αυτόνομο. Άλλωστε, ήδη οι παλαιοί και διαφωνούντες με την πολιτική του, έχουν αποστασιοποιηθεί από μόνοι τους. Λίγο ακόμη θέλει να αλλάξει όψη, το κόμμα.





error: Content is protected !!