Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ή τουλάχιστον έως εχθές, η Ελλάδα συνέχισε να ζει, να χαίρεται, να λυπάται, να διασκεδάζει, να προβληματίζεται, όπως όλες οι... Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ή τουλάχιστον έως εχθές, η Ελλάδα συνέχισε να ζει, να χαίρεται, να λυπάται, να διασκεδάζει, να προβληματίζεται, όπως όλες οι χώρες όλου του κόσμου και οι πολίτες τους.



Στην Ελλάδα μας,«καύσωνας» με «σαραντάρια» από την «εγκ-λιματική» αλλαγή, καύσωνας διαρκής και συνεχώς ανοδικός στις τιμές των ειδών διατροφής, όπου η ΕΛΣΤΑΤ βρίσκει τον πληθωρισμό τροφίμων στο 23%-,  αλλά και σε όλες τις τιμές, κι ευτυχώς έρχονται οι «εκπτώσεις», όμως οι στατιστικές δείχνουν πως οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να δροσισθούν στην εξοχή ένεκα οικονομικής ανέχειας, ενώ οι νέοι, -πιο θαρρετοί αυτοί-, τις απολαμβάνουν με δάνεια από Τράπεζες, μη λογαριάζοντας το «κάψιμο» κατά την επιστροφή κεφαλαίου και τόκων δανεισμού.



Άλλες στατιστικές πάλι, δείχνουν πως πενταπλασιάστηκαν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα για να μπορούν να επιβιώνουν, ευτυχώς όμως, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε για μία ακόμη φορά πως 650.000 από αυτούς με σύνταξη άνω των 1400 ευρώ, θα λάβουν επίδομα  «προσωπικής διαφοράς», ενώ οι υπόλοιποι θα ελεηθούν με αύξηση ενός 3%.



Ένεκα καύσωνος και οι φωτιές, απανταχού των δασικών περιοχών της χώρας, αφού μάλιστα «ζήλεψαν» και τα Νοσοκομεία μας και αρπάζουνε φωτιές και αυτά. Όσο δε για τα ίδια, και παρά την αισιοδοξία του αρμόδιου Υπουργού πως όλα πάνε καλά, στην πρόσκλησή του προς ιδιωτικούς γιατρούς να τα στελεχώσουν, αυτοί αρνούνται και οι ασθενείς, συνεχίζουν να μεταφέρονται κάποιες φορές με «καρότσες», όπως διάβασα εχθές στις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Μακελειό».



Οι «συλλήψεις» εν τω μεταξύ, καλά κρατούν, καθώς συνέλαβαν κρατικούς και κομματικούς παράγοντες να ξαφρίζουν τουρίστες οι πρώτοι και οι δεύτεροι να απειλούν καταστηματάρχες.

Καλό πάντως είναι πως 10.000 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν ως «μόνιμοι», -για υπάρχει και κάτι καλό στον απολογισμό της ημέρας.





error: Content is protected !!