Η ιστορία της ΕΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ (Μέρος Α’) Η ιστορία της ΕΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ (Μέρος Α’)
Το 1981 μια ομάδα ανθρώπων από την περιοχή του Καματερού προχώρησαν στην ίδρυση του ποδοσφαιρικού ομίλου ” ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ “. Σύμφωνα με το καταστατικό μέσα... Η ιστορία της ΕΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ (Μέρος Α’)

Το 1981 μια ομάδα ανθρώπων από την περιοχή του Καματερού προχώρησαν στην ίδρυση του ποδοσφαιρικού ομίλου ” ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ “.

Σύμφωνα με το καταστατικό μέσα στους σκοπούς του συλλόγου δεν περιέχεται μόνο η οργάνωση και η συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες αλλά η με κάθε τρόπο συμβολή του Ομίλου στη διάδοση του αθλητικού πνεύματος, ειδικά στα νέα παιδιά.

Πρωτεργάτες της κίνησης αυτής ήταν οι Γ.Στουραϊτης, Σ.Δεμερτζής, Ι.Καρνέσης, Π.Πολίτης, Τ.Γκιζόπουλος.

Τον Ιούλιο του 1981 ορίστηκε διοικούσα επιτροπή,η οποία ανέλαβε να χειρίζεται τα πρώτα θέματα του συλλόγου καθώς και να προετοιμάσει τις πρώτες αρχαιρεσίες.



Αυτή αποτελείτο από τους:

Γ.Στουραϊτη πρόεδρος
Σ.Δεμερτζή αντιπρόεδρος
Γ.Δυναμίδης Γεν.Γραμματεας
Δ.Γκιζόπουλος Ταμείας
Π.Αρώνης Γενικός αρχηγός
Δ.Κρουστάλλης, Σ.Σαμάντης, Ε. Γιαννουζίδης, Ν.Γραμματικός και Γ.Καπογιαννάτος ως μέλη.



Οι Σαλαμινομάχοι μετά την αναγνώριση τους ως επίσημο αθλητικό σωματείο δεν συμμετείχαν αμέσως στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣΠ, επειδή η ένωση λόγω έλλειψης ποδοσφαιρικών γηπέδων δεν δεχόταν
τη συμμετοχή νέων ομάδων στη Γ’ κατηγορία.



Έτσι η ομάδα αρκέστηκε να συμμετέχει σε ποδοσφαιρικά τουρνουά μεταξύ αναγνωρισμένων ομάδων της Αθήνας και Πειραιά.

Πρώτη επίσημη εμφάνιση την περίοδο 1982-83 στην Γ’ κατηγορία με προπονητή τον Τ.Καλαϊτζίδη και πρόεδρο τον Γ.Στουραϊτη.
Πέντε περίπου χρόνια αργότερα στον όμιλο δημιουργήθηκε ύστερα από ενέργειες του Ηλία Λαλούση τμήμα βόλλεϊ το οποίο όμως έπαψε να δραστηριοποιείται μετά από 5 χρόνια.

Ελλείψη γηπέδου η ομάδα χρησιμοποιούσε ως έδρα το δημοτικό στάδιο Σαλαμίνας γεγονός που δυσκόλευε τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν την ομάδα.



Το 1991 επί προεδρίας Ποθητού Σιγάλα ο σύλλογος δημιούργησε για πρώτη φορά τμήματα υποδομής με αποτέλεσμα πολλοί παίχτες μερικά χρόνια αργότερα να προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Στην Γ’ κατηγορία συμμετείχε μέχρι και το 1984-85 χρονιά που πανηγύρισε την πρώτη άνοδο στη Β’ Εκεί κρατήθηκε μέχρι και το 1987-88 όπου η ομάδα εκείνη την χρονιά παρουσιάστηκε αδύναμη και επέστρεψε στη Γ’ κατηγορία.
Την περίοδο 1991-92 η ομάδα έχει στον πάγκο της τον Μίμη Κόκκινο και τον Ποθητό Σιγάλα ως πρόεδρο.Ο πρώτος λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος παραιτήθηκε και ανέλαβε ως παίχτης-προπονητής ο Λάζαρος Πολίτης ενώ τον δεύτερο αντικατέστησε ο Σ.Κανάρης.

Την περίοδο 1992-93 η ομάδα αποδυναμωμένη από την παραχώρηση του Γ.Σταμπουλή και Ν.Κομνηνού στο Αία Σαλαμίνας έκανε ένα πολύ μέτριο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην ενδέκατη θέση με 20 βαθμούς και παθητικό 24-55 πρόεδρος παρέμεινε ο Σ.Κανάρης και ο Λ.Πολίτης σε διπλό πάλι ρόλο παίχτη-προπονητή.

Το 1993-94 με επικεφαλή τον Ποθητό Σιγάλα και προπονητές κατά σειρά τον Γ.Πατεράκη , Σ.Κουλουριώτη και Τ.Λαλούση η ομάδα κατέλαβε την 10η θέση με 34 βαθμούς.

Όμως το 1994-95 γράφτηκε ιστορία όχι γιατί η ομάδα κέρδισε κάποια άνοδο αντιθέτως κατετάγη τελευταία αλλά γιατί οι δύο σύλλογοι Αμπελακιακος και Σαλαμινομάχοι ήρθαν σε συμφωνία κατά την διάρκεια των μεταγραφών και ενισχύθηκε ο πρώτος με τους καλύτερους παίχτες των δεύτερων.



Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου της ομάδας Ποθητού Σιγάλα:
” Στο μέλλον θα δικαιωθούμε για την απόφαση μας περί αδερφοποίησης μεταξύ των δύο συλλόγων. Πλέον λειτουργούμε σαν μια ομάδα.”

Την περίοδο αυτή προπονητές ήταν ο Η.Διολής και στην συνέχεια ο Γ.Πατεράκης.
Την περίοδο 1995-96 η ομάδα κατέλαβε την τελευταία θέση με 7 βαθμούς και το 1997-98 την 14η θέση.
Τότε με τους Σαλαμινομαχους έπαιζαν: Καλλιότσος, Βαραγιάννης Κ., Κούμαρης, Κούλης, Κυριακού , Μπεγνής.

Τις χρονιές 1998-99 και 1999-2000 ήταν από τις χειρότερες χρονιές της ομάδας κυρίως λόγω γενικής παρουσίας.Στην πρώτη χρονιά την πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο την Αρμενική παρατάχθηκε στο γήπεδο με 10 παίχτες ενώ στο αμέσως επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό Καμινίων δεν παρουσιάστηκε καν στο γήπεδο.

Στην δεύτερη χρονιά η ομάδα αποκλείστηκε από την συνέχεια του πρωταθλήματος αφού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε 4 αγώνες της.
Η κακή παρένθεση όμως εκλεισε το 2001-2002 με πρόεδρο τον Ποθητό Σιγάλα και Σ.Φουρίκη προπονητή όπου κατέλαβε την 4η θέση με 37 βαθμούς και 46-34 παθητικό.

Το 2002-03 η ομάδα με νέο Δ.Σ. :

Πρόεδρος: Ποθ.Σιγάλας
Α’ αντ/δρος: Ν.Γκλίστης
Β’ αντ/δρος: Γ.Γκιζόπουλος
Ταμίας: Φ.Ανδριανός
Ειδ.Γραμματέας: Π.Κοκλιώτης
Α’ γενικός Αρχηγός:Κ.Γεμιδόπουλος
Υπ.τύπου:Α.Μαρούδης
Γραμματέας: Ι.Αστερίου
Α’Ταμίας: Π.Γκιζόπουλος
Β’ γενικός αρχηγός: Β.Γεμιδόπουλος
Έφορος: Γ.Σοφράς
Δημ.σχέσεις: Σ.Παπαμιχαήλ



Την χρονιά εκείνη η ομάδα ξεκίνησε με προπονητή τον Σ.Φουρίκη και στην συνέχεια ο Κ.Μιχαλάκης.

Ο τελευταίος κατάφερε να παντρέψει την πείρα (Σούρσος, Σ.Σταμπουλής, Καλλιότσος,Ευαγγελίδης, κούβας κ.α.) με τους ταλαντούχους Βαραγιάννη, Λεκάκη,Ζαχαρία,Παραμπάτη,Μαμάκο, Ξηραδάκη κ.α. Έτσι ήρθε πολύ εύκολα η άνοδος στην Β’ κατηγορία.

Το 2003-04 η ομάδα πάλεψε να κρατηθεί στην Β’ κατηγορία με προπονητή αρχικά τον Κ.Μιχαλάκη και στην συνέχεια τον Τ.Λαλούση αλλά δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στην Γ’ κατηγορία καθώς λύγισε στην έδρα της από την Δόξα Πειραιά μπροστά σε 200 φιλάθλους μας.

Το 2004-05 η ομάδα με εξαιρετική πορεία διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα και επίθεση στο πρωτάθλημα και προπονητή τον Τ.Λαλούση κέρδισε την άνοδο της στην Β’ κατηγορία. Πρόεδρος εκείνη την χρονιά ήταν ο Ι.Κιζόπουλος και παίχτες της ομάδας ο Σκλάβος, Κομνηνός,Ξηραδάκης, Καπετάνιος και Χατζόβουλος.

Το 2005-06 η ομάδα με προπονητή τον Τ.Λαλούση και στην συνέχεια τον Γ.Κωττάκη εξασφάλισε εύκολα την παραμονή στην Β’ κατηγορία και λίγο έλειψε να αγγίξει το θαύμα της ανόδου στην Α’ αφού 2 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος βρισκόταν σε θέση ανόδου (3η). Δυστυχώς όμως έκανε 2 ήττες σε ισάριθμα ματς.Τελικα κατετάγη 4η με 38 βαθμούς και παθητικό 42-33 τέρματα.

Το 2006-07 η ομάδα κέρδισε την παραμονή της στην Β’κατηγορία με 21 βαθμούς και την ένατη θέση στην τελική κατάταξη.Προπονητές εκείνη την χρονιά ήταν κατά σειρά ο Γ.Μπαϊρακταρίδης και ο Χ.Σκλάβος.
Την περίοδο 2007-08 βρίσκει την ομάδα με πρόεδρο για πρώτη φορά τον Παύλο Ξηραδάκη.Η ομάδα ενισχύθηκε με παίχτες όπως Τριανταφύλλου,Μπάντε, Πιλάβης, Σωτηρόπουλος κ.α. Προπονητες εκείνη την χρονιά ήταν ο Σ.Φουρίκης και στην συνέχεια ο Τ.Σοφρωνάς.
Η μεγάλη άνοδος στην Α’ κατηγορία χάθηκε στο νήμα αφού η ομάδα κατετάγη 3η με 49 βαθμούς και 67-31 παθητικό.

Η αγωνιστική χρονιά 2008-09 είναι χρονιά ορόσημο για την ομάδα αφού ύστερα από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στις άλλες δύο μικρότερες κατηγορίες καταφέρνει να ανέβει στην Α’κατηγορία.

Πρόεδρος της ομάδας ο Παύλος Ξηραδάκης και προπονητής ο Τ.Σοφρωνάς ο οποίος αντικαταστάθηκε σύντομα από τον Γιώργο Επιτρόπουλο!
Παίχτες που συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία ήταν οι:

Μπούτσης, Λύρας, Συριανός, Σ.Θεοδωσίου, Λάϊος, Δασκαλάκης, Μπάντε, Δημητριάδης, Πεπελάσι, Κατημερτζόγλου, Γκίνι, Παπαγεωργίου, Χάλαρης, Χ.Θεοδωσίου, Χατζόπουλος, Παραμπάτης, Λουκά, Πιλάβης, Ψοϊνος, Κουτσοπέτρος.

Την χρονιά 2009-10 η πρώτη παρουσία των Σαλαμινομάχων στην Α’ κατηγορία συνοδεύτηκε όχι μόνο από την άνετη παραμονή αλλά και την κατάληψη της 6ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο προπονητής Γιώργος Επιτρόπουλος ευτύχησε να έχει στην διάθεση του τον Σάκη Αλμανίδη!

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο πρώτος αγώνας των Σαλαμινομάχων στην Α’ κατηγορία ήταν με αντίπαλο την Ελευθερία Μοσχάτου όπου η ομάδα κέρδισε με 2-0 με γκολ των Αλμανίδη και Κανάρη!

Την επόμενη χρονιά 2010-11 με πρόεδρο πλέον τον έμπειρο Παύλο Ξηραδάκη και ικανότατους συνεργάτες δίπλα του οδηγεί τον σύλλογο προς την καθιέρωση!

Προπονητής ξεκίνησε ο Σ.Αλμανίδης τον οποίο διαδέχτηκε ο Τ.Λαλούσης και το τέλος της χρονιάς βρήκε την ομάδα στην 8η θέση της βαθμολογίας στην Α’ κατηγορία με 33 βαθμούς!

Την περίοδο 2011-12 η ομάδα δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε από την Α’ κατηγορία στην Β’ κατηγορία του Πειραιά μαζεύοντας 11 βαθμούς και τερματίζοντας στη τελευταία θέση της βαθμολογίας. Εγιναν πολλές αλλαγές στο σύλλογο τόσο διοικητικά όσο και στο τεχνικό τιμ! Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα άλλαξε 4 προπονητές εκείνη την χρονιά. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Πέτρο Μπεγνή να είναι πρόεδρος ο οποίος ήταν και στη διοίκηση της ομάδας με συνεισφορά μεγάλη τα προηγούμενα χρόνια. Προπονητής ξεκίνησε ο Βαγγέλης Ντάγκας που αποχώρησε την τρίτη αγωνιστική ,στην θέση του επέστρεψε ο Σάκης αλμανιδης που ήταν πρωτεργάτης στις δύο επιτυχημένες προηγούμενες χρονιές της ομάδας που τερμάτισε στη πρώτη 8άδα του βαθμολογικού πίνακα. Αποχώρησε και εκείνος και ανέλαβε για λίγες αγωνιστικές ο Λάζαρος Δημητριάδης ο οποίος ήταν προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου. Υπήρξε και αλλαγή στη διοίκηση με τον Στέλιο φασουλή να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και να φέρνει προπονητή τον Σάββα καπαγερίδη για να ετοιμάσει την ομαδα για του χρόνου έχοντας λίγες αγωνιστικές μπροστά του και την ομάδα ήδη υποβιβασμένη.

Την αγωνιστική χρονιά 2012 – 13 είναι μια χρονιά που η ομάδα προέρχεται απο υποβιβασμό από την Α’ κατηγορία στην Β’ κατηγορία του Πειραιά. Πρόεδρος ο Στέλιος Φασουλής στη πρώτη του ουσιαστικά χρόνια αφού την προηγούμενη ανέλαβε στα μισά της περιόδου. Προπονητής
ο Σάββας καπαγερίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ροστερ έγινε σημαντική ενίσχυση με τα αδέρφια Θεοδοσίου, το Νίκο λαμπρινο και το Μπάμπη Καπάι να έρχεται από το συντοπίτη Αμπελάκιακο.Ο Γιώργος Παπαμιχαήλ επιθετικός ήταν η χειμερινή μεταγραφή από τις πιο ισχυρές. Οι φιλοδοξίες της ομάδας ήταν να πρωταγωνιστήσει και αν μπορούσε να καταφέρει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό μια ήττα 4-1 από τον Α.Ο. Κορυδαλλού και κάποια άλλα ανεπιτυχή αποτελέσματα έφεραν αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και τον έρχομο του Γιώργου Σταμπουλή. Η αλλαγή ψυχολογίας ήταν εμφανέστατη και η ομάδα με συνεχόμενες νίκες έφτασε μια ανάσα από την άνοδο
Το καθοριστικό παιχνίδι που δεν τα κατάφερε ήταν αυτό στη δραπετσώνα που ήρθε 2-2 με τα Αστέρια Δραπετσώνας. Το κλείσιμο έφερε τους σαλαμινομαχους στη πρώτη 4 αδα του βαθμολογικού πίνακα και μια ανάσα από την άνοδο.
Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς είναι ότι η ομάδα πήγε στη γ’ φάση κυπέλου όπου και αποκλείστηκε από τον Ιωνικό ομάδα Γ’ εθνικής τότε.

Η αγωνιστική περίοδος 2013-14 ήταν μια ονειρική χρόνια για τους Σαλαμινομάχους πανυγηρίζοντας την άνοδο και το πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία Πειραιά πέρνοντας πανάξια την άνοδο για την Α’ κατηγορία.
Πρόεδρος ο Στέλιος Φασουλής που δικαιώθηκε για όλες του τις επιλογές, φέρνοντας από τα μισά της περσινής περιόδου το Γιώργο Σταμπουλη και δίνοντας του τα κλειδιά της ομάδας πανηγύρισαν αυτήν την μεγάλη επιτυχία. Οι μετεγραφικές κινήσεις εκείνο το καλοκαίρι ήταν ο Δημήτρης Τρικαμηνάς επιθετικός με εντυπωσιακές χρονιές τα προηγούμενα χρόνια με την ΑΕ Σαλαμίνας. Ο Αχιλλέας Λεκάκης που είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕ Σαλαμίνας και είχε αγωνιστεί και σε ομάδες της Κρήτης με συμμετοχές στη τότε Δ’ Εθνική.

Επίσης ο Χρήστος Μαυρουδής αμυντικό χαφ και ο Σωτήρης Σαμπάνης δεξί μπακ ήρθαν και βοήθησαν και αυτή την ενίσχυση του ρόστερ.
Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό με 3 ισοπαλίες σε 4 ματς όμως με ένα σερί νικών έκλεισε πρώτη με ισοβαθμία με τον Α.Ο.Κ. Φαλήρου
Ο πρόεδρος όμως δεν επαναπαύτηκε και έκανε την καλύτερη και πιο ισχυρή μεταγραφή φέρνωντας το Ζωή Κοκλιώτη. Ένας παίκτης με συμμετοχές στην Γ’ Εθνική ,αρχηγός του Αίαντα Σαλαμίνας και βασικό στέλεχος της Παναχαϊκης στην θητεία του στην Β’ και Γ’ εθνική.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα είχε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και πως παρά λίγο να είχε το απόλυτο στην έδρας της με 13 στις 13 νίκες αν δεν έχανε τελευταία αγωνιστική από την Α.Σ. Ποντίων με 1-3.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Αχιλλέας Λεκάκης κατάφερε να πετύχει 18 γκολ!!
Τερματοφύλακας εκείνη την χρονιά ο εξαιρετικός Lorenc Mebelli με σπουδαίες επεμβάσεις.

Η χρονιά έκλεισε με 59 βαθμούς και παθητικό 63-22!!!
Η περίοδος 2014-15 ειναι μια χρονιά που βρίσκει την ομάδα στην Α’ κατηγορία Πειραιά μετά από απουσία δύο ετών.Πρόεδρος για άλλη μια χρονιά ο Στέλιος Φασουλής και στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο Γιώργος Σταμπουλής. Ο πρόεδρος ενίσχυσε το ροστερ με έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως ο Θοδωρής Μακρόπουλος με συμμετοχές στην Γ’ εθνική καθώς και με τη φανέλα του Αίαντα Σαλαμίνας. Σημαντικές προσθήκες ο έμπειρος αμυντικός Αντώνης Σταυράτης, ο Μάριος Παππάς από τον Αμπελακιακο όπως και ο Κώστας Στεφανίδης. Εκείνη τη χρονιά βοήθησαν και οι μικροί της ομάδας που προέρχοταν από της ακαδημίες της,Νηφάκος Γεώργιος, Κουτσομπεης Χρήστος και Γρηγόρης Τουμπαρίδης οι οποίοι πήραν αρκετές συμμετοχές με τον πρώτο και τον τελευταίο να σημειώνουν κάποια κρίσιμα γκολ στη διάρκεια της σεζόν. Ο Ζώης Κοκλιώτης ήταν απο την αρχή της χρονιάς στην προετοιμασία της ομάδας και γρήγορα εξελίχθηκε ο ηγέτης της.Οι Σαλαμινομάχοι τερμάτισαν στην 8η θέση με 40 βαθμούς και παθητικό τερμάτων 34-41 σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με ομάδες όπως η Προοδευτική,το Κερατσίνι, ο Αετός Κορυδαλλού και η Χαραυγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος είχε μια ιδιαίτεροτητα διότι ήταν και ο Αίας Σαλαμίνας που και εκείνος κατάφερε να σωθεί τερματίζοντας στην 9η θέση. Τα δύο Σαλαμινιώτικα ντέρμπι εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκαν ισόπαλα. Το πρώτο στο αμπελάκι 1-1 με σκόρερ τον Λεκάκη και τον Μούστα για τον Αια. Στο δεύτερο ματς ήρθαν 2-2 στο γήπεδο του Αίαντα με σκόρερς τον Λαμπρινό και τον Γιώργο Παπαμιχαήλ και για τους Σαλαμινομάχους ο Μακρόπουλος και ο Νηφάκος. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Αχιλλέας Λεκάκης.Για άλλη μια χρονιά κάτω από τα γκολπόστ ο εξαιρετικός Lorenc Mebelli.

Στα αξιοσημείωτα ότι την χρονιά εκείνη το εφηβικό των Σαλαμινομάχων στέφθηκε πρωταθλητής!!

Η περίοδος 2015-16 βρίσκει την ομάδα των Σαλαμινομάχων στην Α’ κατηγορία με την ίδια επιτυχημένη συνταγή…με πρόεδρο το Στέλιο Φασουλή και προπονητή το Γιώργο Σταμπουλή στο τιμόνι της ομάδας. Αρκετές οι προσθήκες παιχτών και αυτή την χρονιά με αξιοσημείωτες αυτές του Κυριάκου Ράμφου( εξτρέμ ), Λευτέρης ράμφος( επιθετικός), Γιώργος Παπάμιχαηλ( επιθετικός ) Τάσος Μακρής ( τερματοφύλακας ) , Αντώνης Μπέλιας( στόπερ ), Καλάϊ Νίκος( στόπερ ) και μια προσωπική επιλογή του προέδρου ο βραζιλιάνος Γκάμπριελ ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που παρόλα τα προβλήματα που υπήρξαν με τα χαρτιά του παίκτη κατάφερε να παίξει στο δεύτερο γύρο. Η ομάδα για άλλη μια χρονιά σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο κατάφερε να σώσει τη κατηγορία και να τερματίσει στη 9η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς και παθητικό 43-47.
Αν και το ξεκίνημα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό με βαριά ήττα στη καυτή έδρα της Προοδευτικής όπου η ομάδα ηττηθηκε με 7-0 η συνέχεια με ηγέτη τον Ζωή Κοκλιώτη ήταν τέτοια ώστε να την βοηθήσει να.παραμείνει στην κατηγορία για δεύτερη σερί χρονιά!!

Στα αξιοσημείωτα τα 20 γκολ του Ζώη Κοκλιώτη όπου σκόραρε σε 2 ματς από 4 γκολ ( 5-1 με την Ειρήνη 2005 και 4-1 με την Α.Ε. Περάματος) και ένα χατ τρικ ( 3-3 Α.Ο.Κορυδαλλός )

Η περίοδος 2016-17 είναι μια χρονιά που βρίσκει στην θέση του προέδρου τον Στέλιο Φασουλή και προπονητή τον Γιώργο Σταμπουλή!
Την χρονιά εκείνη στην ομάδα ήρθε ο Δημήτρης Ταμπουράκης( επιθετικός ) με περγαμηνές στα γήπεδα της Αθήνας και του Πειραιά σε δόξα Βύρωνα Προοδευτική, Εθνικό ,Ερμή Κορυδαλλού και Φωστήρα,ο Νίκος Μακρής αριστερό μπακ με πολυετή θητεία στο Κερατσίνι και τρομερές χρονιές στον Αετό Κορυδαλλού.

Η χρόνια ξεκίνησε με νίκη στα πέναλντι και πρόκριση στο κύπελλο με τα Αστέρια Δραπετσώνας.

Στην αρχή του πρωταθλήματος έχουμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία όπου την θέση του Γιώργου Σταμπουλή θα πάρει ο κύριος Λεωνίδας Πανοηλίας ένας εξαιρετικός προπονητής με τρομερή δουλειά σε Αετό Κορυδαλλού, Οδηγήτρια και Χαλκηδόνα.Η ομάδα με τον Πανοηλία στο τιμόνι κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη 5άδα στο πρώτο μισό της σεζόν και να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 8 του κυπέλλου που αποκλείστηκε από το Κερατσίνι(3-0 έξω και 0-0 στο Αμπελάκι).

Τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος της ομάδας αποχώρησε για επαγγελματικούς λόγους και ακολούθως αποχώρησε ο προπονητής και αρκετοί παίχτες της ομάδας.

Ο σύλλογος εκείνο το διάστημα στηρίχθηκε ιδιαιτέρως από τον υπεύθυνο της ακαδημίας κύριο Βάϊο Σούλτο ο οποίος έκανε υπερπροσπάθεια με πολύ σημαντικό μερίδιο βοήθειας από τους κ. Γιώργο Βάρκα, κ. Γιώργο Επιτρόπουλο, κ.Κώστα Γεμιδοπουλοι, κ. Γιώργο Σοφρά και τον κ. Ευγένειο Κουφοπαντελή.
Παρόλη την προσπάθεια που έγινε η ομάδα στα play out έκανε 3 ήττες και έπεσε στην Β’ κατηγορία.

Την αγωνιστική χρονιά 2017-18 πρόεδρος της ομάδας έχει αναλάβει ο επί σειρά ετών τερματοφύλακας Μιχάλης καλιότσος.

Προπονητής επιλέχτηκε ο Κώστας Μιχαλάκης και προσθήκες για εκείνη την χρονιά έχουμε τον Γιώργο Καφούρο, τον Βαγγέλη Μαγιάτη και τον Γιώργο Αντιμαχίτη ενώ επέστρεψε και ο Γιάννης Παραμπάτης έμπειρος μέσος.
Η ομάδα παρόλο που πάλεψε δεν τα κατάφερε στα play out κάνοντας μια ισοπαλία και δυο ήττες με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό στην Γ’ κατηγορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διαδικασία των μπαράζ υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας όπου την θέση του Κ.Μιχαλάκη που αποχώρησε για επαγγελματικούς λόγους πήρε ο Δημήτρης Γραμματικός.

Η περίοδος 2018-19 βρίσκει την ομάδα με πρόεδρο και πάλι τον Μιχάλη Καλιότσο,προπονητή τον Γιώργο Επιτρόπουλο και γυμναστή της ομάδας τον Βενέτη Μπισμπινικάκη.Στον πρώτο γύρο η ομάδα προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική αλλά εκεί που πραγματικά έδειξε το τι μπορούσε να κάνει ήταν η πορεία της στον δεύτερο γύρο με χαρακτηριστικό παράδειγμα η μόνο μια ήττα που έκανε απέναντι στην πρωταθλήτρια Α.Ο. Πειραιά. Σε αυτό βοήθησε πολύ ο ερχομός των αδερφών Ευάγγελου και του Νίκου Παπαδημητρίου σε συνδιασμό με την προσπάθεια των ήδη υπαρχόντων παιχτών όπως ο Γιώργος Λιγνός, Λουκάς Ζαχαρίας, Σάββας Κωνσταντινίδης, Κώστας Μονιός, Δημήτρης Τούτσης, Στέργιος Γουρουνός,Δημήτρης Κούκης κ.α.

Τελικά η ομάδα κατέλαβε την 3η θέση στη κανονική διάρκεια.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η ομαδα στο δεύτερο γύρο δεν αγωνίστηκε ποτέ στην έδρα της και έπαιζε συνέχεια σαν να παίζει εκτός, λόγω της ανακατασκευής του γηπέδου Αμπελακίων.

Στα μπαράζ ανόδου μια ήττα από το Πυθαγόρα Περάματος με 1-0 στέρησε την άνοδο.

Σύντομα τα επόμενα……για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί……

error: Content is protected !!