Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
του Ντίνου Κουμπάτη Κάτι σοβαρό πρέπει να συμβαίνει με τον τουρισμό στην χώρα μας, η οποία και θα πρέπει να το αντιμετωπίσει σοβαρά και... Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

του Ντίνου Κουμπάτη

Κάτι σοβαρό πρέπει να συμβαίνει με τον τουρισμό στην χώρα μας, η οποία και θα πρέπει να το αντιμετωπίσει σοβαρά και λίαν εγκαίρως.

          Παρά το γεγονός ότι και αυτό το καλοκαίρι, η άφιξη τουριστών ξεπερνά κάθε προσδοκία, πολλά είναι τα θέματα, τα οποία καθιστούν σκεπτικούς τους ξένους επισκέπτες μας αν πρέπει να επιστρέψουν και για μίαν άλλη φορά στην χώρα μας.

          Οι ακριβές τιμές σε διακινήσεις, διαμονή και σίτιση, συχνά φαίνεται να γονατίζουν ακόμη και κάπως εύπορα πορτοφόλια.

          Από την άλλη πλευρά, οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται πάντα και πλήρως στις προβλεπόμενες εικόνες, τις οποίες οι τουρίστες μας έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους για μία γενικότερα ευχάριστη διαμονή.

          Οι δρόμοι μας έχουν τα κακά τους χάλια, άστρωτοι, με λακκούβες, σπασμένα πεζοδρόμια, κακές έως καθόλου σημάνσεις πληροφοριών, οι συγκοινωνίες μας  δεν είναι και τόσο τακτικές, οι νύχτες σε πολλές περιοχές της χώρες είναι επικίνδυνες, τα σκουπίδια βρίθουν παντού, οι άστεγοι κατακλύζουν ακόμη και τους κεντρικούς δρόμους, η ακρίβεια σε πολλά είδη καθημερινής διαβίωσης είναι απλησίαστες, και άλλα τινά.

          Στον Μπάλο της Κρήτης, ας πούμε, οι τουρίστες για να βγουν από το πλοίο στην στεριά, το κάνουν περπατώντας ως τον λαιμό μέσα στη θάλασσα γιατί δεν υπάρχει πλωτή εξέδρα, προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της παραλίας.

          Και τα Νοσοκομεία, πάλι, πού τα βάζεις που υπολειτουργούν χωρίς γιατρούς; Προχθές, την πήγαν για γιατρειά εκεί, αλλά δεν υπήρχε χειρουργός. Να σημειώσουμε πως ο Διοικητής του εν λόγω Νοσοκομείου, υπέβαλε την παραίτησή του.

          Θα μου πεις τώρα, αν δεν τους αρέσει, ας πάνε αλλού. Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία, δίπλα μας είναι. μάλιστα, στο Κρατικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, μία τουρίστρια υπέστη ατύχημα          Εντάξει, -θα μου πεις-, είναι και αυτό μία λύση γι’ αυτούς. Για εμάς, όμως; το καινούργιο φύλλο!

error: Content is protected !!