ΤΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ
του Ντίνου Κουμπάτη Ας πούμε, λοιπόν, πως ο «τουρισμός» στην Ελλάδα πάει καλά, παρά τα όσα έγραφα εχθές, ίσως και από άγνοια. Γιατί για... ΤΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ

του Ντίνου Κουμπάτη

Ας πούμε, λοιπόν, πως ο «τουρισμός» στην Ελλάδα πάει καλά, παρά τα όσα έγραφα εχθές, ίσως και από άγνοια. Γιατί για να εισβάλουν τόσοι τουρίστες στην χώρα μας, κάπου θα τους ευχαριστεί το πράγμα.

          Καθένας, όπως αντιλαμβάνεται τον τουρισμό, τις απολαβές και τις ζημιές που έχουν και τα δύο μέρη, ήτοι και οι φιλοξενούμενοι, αλλά και οι φιλοξενούντες.

Ξεσηκώθηκαν, -μαθαίνω-, σε μία μικρή πόλη της Ισπανίας, -και όχι μόνο-, οι κάτοικοι, και δεν δέχονται πλέον τουρίστες, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Πρόβλημα όμως με τον τουρισμό φαίνεται να έχει και η Ελλάδα και δεν ξέρει πώς να τα καταφέρει να μην τους κλείσει την πόρτα και τους στείλει από εκεί που ήρθανε.

          Και ναι μεν, λογάται πως ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι «εθνικό κεφάλαιο», πλην όμως κανείς δεν περίμενε τέτοια κοσμοσυρροή, και την μετατροπή του σε εθνική οικονομική συμφορά.

          Το προκύπτον θέμα, λοιπόν είναι, πως τα μιλιούνια που έρχονται στον τόπο μας, καταναλώνουν το νερό μας με την σέσουλα, -που λέμε-, και ξοδεύουν όλη την ηλεκτρική μας ενέργεια.

          Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια πλαστικά μπουκαλάκια νερού καταβροχθίζουν την ημέρα, και σαν να μην έφτανε αυτό, και σαν να μην τους έφτανε ακόμη και το μπάνιο τους στην θάλασσα, απαιτούν και μερικά ντους, -ανάλογα τις φορές που θα βουτήξουν-, κάνουν και μερικά μπάνια ημερησίως στο Ξενοδοχείο τους. Νισάφι, πια!

          Παρένθεση: Διάβασε εχθές στην «Εφημερίδα των Συντακτών» πως για την Κρήτη, προσανατολιζόμαστε, λέει, στον περιορισμό ύδατος στα σπίτια, προκειμένου να μην διψάσουν οι τουρίστες, και αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο φιλόξενοι είμαστε.

          Ας εξετάσουμε τώρα και το πρόβλημα της κατανάλωσης ρεύματος. Ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφετέριες, παμπς, καντίνες, ηλεκτρικά πλυντήρια πιάτων και ρούχων, σιδερωτήρια, κομμωτήρια,  πολύχρωμα φώτα στα ξενοδοχεία, κάποιοι που κοιμούνται και με αναμμένο το φως κατά την διάρκεια της νύχτας, τόσα έξοδα δημιουργούν.

          Παραπονιούνται τώρα, όλοι γιατί και τα υπέρογκα ποσά που τους χρεώνουν πάνε στους ξενοδόχους και τους εστιάτορες, και το Κράτος, ετοιμάζει αναδιάρθρωση των απαιτήσεώς του προς το θέμα.

          Χώρια που τώρα που θα έλθουν και τα ηλεκτρικά λεωφορεία, κι έχουμε και τα πλοία, και τα τρένα, και τα αεροπλάνα, και τόσα άλλα που μας ξοδεύουν. Νισάφι πια!

error: Content is protected !!