ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟΝ
του Ντίνου Κουμπάτη Εδώ, και να τελειώνουμε. Δεν είναι γιατί βαρεθήκαμε το θέμα, αλλά γιατί όταν κάποιοι πουλάνε τουρισμό σε συσκευασία δώρου, αλλά με... ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟΝ

του Ντίνου Κουμπάτη

Εδώ, και να τελειώνουμε. Δεν είναι γιατί βαρεθήκαμε το θέμα, αλλά γιατί όταν κάποιοι πουλάνε τουρισμό σε συσκευασία δώρου, αλλά με ελλιπές περιεχόμενο, μοιραίο είναι να τον χάσουν κι αυτόν.

          Οι τουρίστες μας, αυτοί αγνοούν ότι στην Ελλάδα η ανεργία ευδοκιμεί, πλην όμως τα Ξενοδοχεία μας παρουσιάζουν ένα 18% έλλειψη εποχικού προσωπικού, ώστε με κάπου 75 χιλιάδες λιγότερο προσωπικό, να αδυνατούν τα μάλα να εξυπηρετήσουν τον τουρίστα,

          Στην Ισπανία, κατά 0,5%  υφίσταται αυτή η έλλειψη,  ενώ σε όλη την ΕΕ, δεν υπάρχει χώρα που να ξεπερνά το 5%, όπου αυτό συμβαίνει.

          Μετά, έρχονται οι τιμές του φαγητού που χτυπάνε κατακέφαλα τον τουρίστα, αγγίζοντας τα υψηλότερα ύψη και που τον αναγκάζουν να ρίχνει πέτρα πίσω του.

          Να πεις να πάνε να ψωνίσουν κάτι φαγώσιμο από σούπερ-μάρκετ και να την κάνουνε «πιν-νικ». Άλλη πονεμένη ιστορία εκεί με τις απλησίαστες τιμές, από τις οποίες μαστιζόμαστε και οι γηγενείς.

          Θέμα υγειονομικής περίθαλψης; Υποβαθμισμένα, ελλιπώς επανδρωμένα Νοσοκομεία, και στο ΕΚΑΒ, αλλά και σε γιατρούς, έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2016. Στην Ελλάδα, σε σώζουν πλέον μόνον οι Άγιοι. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», και πρωτοσέλιδο μάλιστα, υπάρχει έλλειψη 2.700 τραυματιοφορέων.

          Πανάκριβα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και δη τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου, -λέει, και άκουσον-άκουσον!- υφίστανται και δύο αυξήσεις κατά Ιούνιο και Αύγουστο.

          Πόσα άλλα ακόμη, με κακές συγκοινωνίες, συνεχείς βλάβες στα μέσα συγκοινωνίας, εγκληματικότητα σε κάθε βήμα, βρώμικες πόλεις και γειτονιές, έλλειψη πρασίνου, ακάθαρτες ακρογιαλιές όπου αυτές δεν είναι ιδιωτικές και εκεί πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου μόνο για «είσοδο», ενώ κατά την έξοδο διαπιστώνεις πως μία ξαπλώστρα, ένα ποτό, ένα ντους, κάτι από δω κάτι από κει και έχεις μείνει άφραγκος.

          Πολλά και διάφορα, και σαν επιστέγασμα, να «απειλούν» δημοσίως για επικείμενη έλλειψη νερού, για ιούς και ιώσεις που μας καταπλακώνουν και εξάρσεις του κορωνοϊού, η ακρίβεια στα καύσιμα, και αυτές οι φωτιές, οι κατά δεκάδες κάθε ημέρα, σε μία χώρα, οι οποία έχει καταντήσει πλέον κρανίου τόπος. 

error: Content is protected !!