ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
του Ντίνου Κουμπάτη Σε όλο τον κόσμο, σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε χώρα, καθημερινώς τυγχάνει να συμβαίνουν μύρια όσα ατυχήματα, -απρόσμενα φυσικά-, τα οποία... ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

του Ντίνου Κουμπάτη

Σε όλο τον κόσμο, σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε χώρα, καθημερινώς τυγχάνει να συμβαίνουν μύρια όσα ατυχήματα, -απρόσμενα φυσικά-, τα οποία διαδραματίζουν την δική τους πορεία με αντίκτυπο γενικότερο και αναλόγως ακίνδυνο ή επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο.

          Για παράδειγμα, εχθές «έπεσε» το σύστημα της «Microsoft»,  σε πολλές του κόσμου χώρες, αποδεικνύοντας πως όσο και θεωρούμε ότι η τεχνολογία αποτελεί το «βέβαιον» και «αλάνθαστον» για τον κόσμο μας, καλό είναι να διατηρούμε και κάποιες επιφυλάξεις. Να τώρα που έγιναν «άνω-κάτω» Τράπεζες, κυβερνητικά κέντρα, αεροπορικές εταιρείες, σιδηρόδρομοι, χρηματιστήρια, νοσοκομεία, -και ένα πλήθος άλλων-, και με αντίκτυπο στη ομαλή πορεία της καθημερινότητάς μας και στις ανάγκες όσων επλήγησαν, γιατί όλα τώρα τα έχουμε «φορτώσει» στην τεχνολογική εξέλιξη και το αλάνθαστόν-της.

          Αλλά και στην δίκη μας χώρα είχαμε «περιστατικό», όπου έγιναν τουλάχιστον μισής χιλιάδας «κυβερνοεπιθέσεις» στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Άντε τώρα να επικρατήσει και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

          Ατύχησαν και όσοι πίστευαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο κύριος Μπάϊντεν, θα διεκδικούσε και νέα τετραετία. Μέχρι και ο κύριος Ομπάμα τού υπέδειξε να επιστρέψει στο σπίτι του και να ηρεμήσει.

          Αλλά και οι Γάλλοι που χάρηκαν τα μάλα, δίνοντας, -όπως νόμιζαν-, «ένα μάθημα» στον κύριο Μακρόν, είχαν την ατυχία να βλέπουν να κερδίζει τελικώς, μία κυρία εκ των κολλητών» του προέδρου.

          Ατυχία έπληξε και όσους Επίστευαν πως η κυρία φον ντερ Λάϊεν δεν θα κέρδισε δεύτερη πενταετία, επειδή είχε κάποιες προστριβές με τον νόμο ένεκα κάποιων υποθέσεων που αφορούσαν εμβόλια.

          Ατύχησε εχθές και το Λονδίνο, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες  από μετανάστες της Ανατολής, οι οποίοι διεκδικούν το «αλάθητον» και απαιτούν κανείς να μην τους ενοχλεί.

          Εχθές έσκασε και το ατύχημα της Ελλάδος να έρχεται πρώτη στην Ευρώπη, όσον αφορά τα κόστη της καθημερινής ζωής, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, ήτοι, να τα πληρώσει όλα κατά 10% περισσότερο από ό,τι οι κάτοικοι όλων των άλλων χωρών.

          Επ’ αυτού μάλιστα επενέβη και η κυρία Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και «ατυχώς» μας πληροφόρησε πως η Ελλάδα είναι πολύ φθηνή χώρα, αν λάβουμε υπ’ όψιν πως στο Βέλγιο τα ενοίκια είναι απλησίαστα και πως στην Ισπανία οι άνθρωποι κοιμούνται σε … «μπανιέρες».

          Άτυχοι και οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ήδη υπερβολικά πολλοί, αντιμετώπισαν και την διεκδίκηση της κυρίας  Άννας Διαμαντοπούλου.

          Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποχώρηση του κυρίου Γιάννη Δραγασάκη, ίσως και να συγκαταλέγεται στην ατυχία αυτών, οι οποίοι μάλλον δεν αντέχουν τις αλλαγές και τα νέα οράματα.

error: Content is protected !!