ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτή η εποχή, για εμάς τους Έλληνες, είναι η πλέον εξαντλητική από πολλές απόψεις και επίσης, κλιματικού καύσωνος δοθέντος, τσουρουφλιζόμαστε... ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτή η εποχή, για εμάς τους Έλληνες, είναι η πλέον εξαντλητική από πολλές απόψεις και επίσης, κλιματικού καύσωνος δοθέντος, τσουρουφλιζόμαστε πολλαπλώς.

Δεκαπέντε ημέρες μας ψήνει η ζέστη, μας φλογίζουν παράλληλα και οι προβλέψεις τβ μετεωρολόγων, οι οποίοι ας χιλιοτριομοκρατούν με προβλέψεις διαρκείας, έως και προφητικές, για μη Γη, η οποία μετατρέπεται σιγά-σιγά σε «φλεγόμενη βάτο».



Κάθε ημέρα δε, αλλάζει το «μενού» της προφητείας, και πότε η διάρκεια του καύσωνος κονταίνει, πότε μακραίνει, και άλλοτε πάλι μας απειλεί να «κατσικωθεί» και να μην φεύγει ούτε  με  …αλάτι!



Επειδή δε, οι προφήτες της Μετεωρολογίας, -διάβαζε: Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ-, έβγαλαν «φιρμάνι»  πως σύμφωνα με τριάντα – δύο, -ούτε ένα, ούτε δύο!-, «σενάρια», η Ελλάδα θα υποφέρει από νέο καύσωνα κατά το χρονικό διάστημα 27 Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου, τρόμαξε και η ελληνική Κυβέρνηση και 29 Ιουλίου, -δύο ημέρες μετά την έναρξη, θα συνεδριάσει για να ελέγξει έτι περεταίρω και το πρόβλημα της ξηρασίας που μας απειλεί.



Όσο δε για το «διάλειμμα» δροσιάς μετά τις 25 Ιουλίου, -σημ. πρώτα έλεγαν για νωρίτερα-, και πάλι για «ενδείξεις» μιλάνε οι μετεωρολόγοι.



Αυτή η «κλιματική αλλαγή», ποιος ξέρει πού θα μας οδηγήσει και μάλιστα με καμένα τα δάση μας, λειψυδρία και την ξηρασία, που ξαφνικά βρέθηκαν και αυτές μπροστά μας.





error: Content is protected !!