Καινούριος Αμπελακιακός με στόχο τον πρωταθλητισμό Καινούριος Αμπελακιακός με στόχο τον πρωταθλητισμό
Στο μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου, πλάι στις ακτές του Νομού Αττικής, σ’ ένα από τα πιο γνωστά λημέρια της Σαλαμίνας ή αλλιώς της... Καινούριος Αμπελακιακός με στόχο τον πρωταθλητισμό

Στο μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου, πλάι στις ακτές του Νομού Αττικής, σ’ ένα από τα πιο γνωστά λημέρια της Σαλαμίνας ή αλλιώς της Κούλουρης, στα αρχαϊκά χρόνια, «βασιλεύει» ένας από τους πιο ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους, χαράσσοντας τη δική του ρότα και γράφοντας μια ξεχωριστή ιστορία στον ποδοσφαιρικό στίβο.



Μπορεί να μη διατηρεί ομοιότητες με τον ομηρικό βασιλιά, Αίαντα Τελαμώνιο, ή με τον «μέτρ» της ποίησης στην τραγωδία, Ευρυπίδη, ωστόσο έχει ξεδιπλώσει μια μοναδική «αυτοκρατορία» στον τόπο του, προκαλώντας μια αθλητική επανάσταση, με κυρίαρχο στοιχείο την εξάπλωση του σ’ όλα τα επίπεδα. Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τον Αμπελακιακό, ο οποίος εδρεύει στην ομώνυμη περιοχή, καλλιεργώντας με απόλυτη επιτυχία δύο αθλήματα, όπως είναι αυτά του ποδοσφαίρου και της ρυθμικής γυμναστικής.



Βασισμένος στις… πλάτες μια υπέροχης ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν, εύκολα, να επονομαστούν «ήρωες» του αθλήματος, αλλά και στελεχωμένος από άτομα, τα οποία έχουν μυηθεί, επί σειρά ετών, στα μυστικά του υγιούς αθλητισμού, το καμάρι της Σαλαμίνας, δημιουργεί, καθημερινά, μεγάλες προσδοκίες στον ποδοσφαιρικό χώρο, παρέχοντας τη δυνατότητα στην πλειάδα των νεαρών-και όχι μόνο- ποδοσφαιριστών του, να ξετυλίξουν, απερίσπαστοι, το άφθονο ταλέντο τους στα αγαπημένα τους «σπορ». Σε δύο αθλήματα, στα οποία ο Αμπελακιακός έχει γνωρίσει και συνεχίζει να διατηρεί την πλήρη κοινωνική καταξίωση, γεγονός το οποίο τιμά, απεριόριστα, τα υπεύθυνα στελέχη του αντίστοιχου σωματείου.



Ενός σωματείου, το οποίο διαγράφει, διαχρονικά, αξιόλογη ρότα στον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο της Α’ Ε.Π.Σ. Πειραιά και συνάμα χαρίζει καινούργια οράματα στα νεαρά κορίτσια, τα οποία ψυχαγωγούνται με τη διαρκή ενασχόληση τους με τη ρυθμική γυμναστική. Γι’ αυτό, άλλωστε, άπαντες στο σωματείου αισθάνονται, έντονα, το συναίσθημα της περηφάνιας, της αγάπης και της αισιοδοξίας για το μέλλον, όπως φανερώνεται, περίτρανα, μέσω των παρακάτω φωτογραφιών, «βίντεο» και περιεχομένου της σελίδας του συλλόγου στο «facebook», https://www.facebook.com/manis.sgourdas.5, τα οποία προβάλει, σήμερα, στο κοινό του το www.planetface.gr  .







planetface.gr

error: Content is protected !!