ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ; ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πάντα πολύ καλές οι προθέσεις του Πρωθυπουργού μας, και συγκινητικά τα λόγια-του συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, για τον οποίον αναγνωρίζει... ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πάντα πολύ καλές οι προθέσεις του Πρωθυπουργού μας, και συγκινητικά τα λόγια-του συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, για τον οποίον αναγνωρίζει ότι οικονομικώς μόνο καλά που δεν τα πάει, και όλο και υπόσχεται να τον βοηθήσει.

Αλλά, όση καλή διάθεση και αν έχει ο ίδιος, είτε ο μηχανισμός στον οποίον έχει αναθέσει αυτήν την διευθέτηση, είτε η Αγορά, δεν τον συμμερίζονται και η κάθε ημέρα γίνεται και πιο σκληρή για τον έλληνα πολίτης.



Μία Ελληνίδα από την Γερμανία, εξανέστη, επισκεπτόμενη την Ελλάδα και ευρισκόμενη σε λαϊκή αγορά, -φαντάσου να βρισκόταν και σε σούπερ-μάρκετ!-, είδε μεταξύ άλλων τα ροδάκινα να πωλούνται προς 4 ευρώ το κιλό, σε αντίθεση με την Γερμανία όπου κοστίζουν μόνο 1,50ευρώ, της έκανε εντύπωση, έβγαλε φωτογραφίες και τις έστειλε οίκαδε, να μην λένε και οι Γερμανοί ότι πληρώνουν ακριβά και μάλιστα με τριπλάσιους και τετραπλάσιους μισθούς που λαμβάνουν και έχουν και παράπονο..



Την απάντηση ωστόσο, έδωσε αρμοδίως αρμόδιος, ο κύριος Λαζαρίδης, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος γνωρίζει ότι σε όλον τον κόσμο, οι πολίτες, δεν αγοράζουν ένα ολόκληρο καρπούζι για την καθισιά τους, αλλά τους αρκεί μία μόνο φέτα!

Και εντάξει, να το υιοθετήσουμε και εμείς, αλλά με το ηλεκτρικό τί θα κάνουμε, πώς θα το φτηνύνουμε που εχθές ακόμη η μεγαβατώρα σκαρφάλωσε στα 850 ευρώ; Και φυσικά η ακρίβεια στην προμήθεια ρεύματος, μύρια κακά φέρνει, γιατί όλα παράγονται με ρεύμα και όλα ακολουθούν την πορεία του.



Υπάρχει, ωστόσο, και το παρήγορο της επιδότησης του ρεύματος γι’ αυτόν τον μήνα, όπως ακούμε, αλλά τί να κάνει και το Κράτος, του οποίου το δημόσιο χρέος ανέβηκε στα 356 δις ευρώ;



Να αρκεστούμε στο άλλο παρήγορο όμως, το οποίο είναι η ενθαρρυντική πρόβλεψη του κυρίου Σταϊκούρα πως αν συνεχίσουμε βαδίζουμε οικονομικά τόσο καλά, -όσο τώρα και στο μέλλον-, σε σαράντα χρόνια θα πάρουμε και στην χώρα μας μία μικρή οικονομική ανάσα.



Μέχρι τότε όμως; Πού θα βρίσκουμε να πληρώνουμε ρεύμα, τρόφιμα, ενοίκια, γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία, μεταφορές μας με όλα τα πανάκριβα μεταφορικά μέσα που λειτουργούν στην χώρα μας και δυσβάστακτους φόρους;



error: Content is protected !!