ΕΓΩΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΓΩΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ
Μάνος ΔερτούζοςΔημοτικός Σύμβουλος Ένα από τα σοβαρότερα θέματα συζητούσε  πριν δύο μέρες στις 23 /7 το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό των ιχθυοκαλλιεργειών, ενέργεια που υποβαθμίζει... ΕΓΩΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ

Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

Ένα από τα σοβαρότερα θέματα συζητούσε  πριν δύο μέρες στις 23 /7 το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό των ιχθυοκαλλιεργειών, ενέργεια που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το νησί μας.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα αντί η Δημοτική αρχή να το  φέρει προς συζήτηση ως  ένα και μοναδικό στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία των Βουλευτών οι οποίοι θα δεσμευτούν να βοηθήσουν,  προτίμησαν  να το φέρουν στην ημερήσια διάταξη μαζί με άλλα 15 θέματα!!!

Δυστυχώς σε αυτό το μείζον για την Σαλαμίνα θέμα που κινδυνεύει να μετατραπεί  σε μία απέραντη ιχθυοκαλλιέργεια  με ότι αυτό συνεπάγεται,  ο κ. Δήμαρχος δεν δέχτηκε να υπάρξει μία Διαπαραταξιακή Επιτροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο,  η οποία θα επισκεφθεί  Υπουργεία και φορείς και θα πιέσει για να ανατραπεί ο απειλούμενος σχεδιασμός για το νησί μας.

Ο κ. Δήμαρχος ως άλλος Λουδοβίκος  με άπλετο εγωισμό και αλαζονεία

Θέλησε μόνος του να εκπροσωπήσει το νησί μας!!!!!

Τι έκανε όμως πέντε χρόνια ο Δήμαρχος Σαλαμίνας για την αποτροπή των ιχθυοκαλλιεργειών;

Ο κ. Παναγόπουλος  επί 5 χρόνια δεν έκανε τίποτε απολύτως  για τις ιχθυοκαλλιέργειες  που απειλούν το νησί μας,  όταν ο Δήμαρχος Πόρου  καλούσε σε «επανάσταση» τους πολίτες του Πόρου.  Αμφιβάλω εάν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας  έχει στείλει ένα έγγραφο!!!!! Εάν  έχει κάνει να μας το δείξει.

Είναι ο ίδιος ο οποίος δεσμεύτηκε το 2021  ότι θα προχωρήσει σε πολιτικές παρεμβάσεις  για τις ιχθυοκαλλιέργειες  τις οποίες ποτέ δεν έκανε.

Είναι ο Δήμαρχος  Σαλαμίνας ο οποίος την 11-11-2021   μετά από εισήγηση δική μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του αναφέρω ότι στις 31-8-2021 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση  ενέκρινε  ιχθυοτροφεία στη Φόκα. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ενημερωθεί η Νομική υπηρεσία  και το θέμα να επανέλθει  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα δεν επανήλθε  ΠΟΤΕ!!!

Είναι ο ίδιος ο οποίος δέχτηκε στο γραφείο του τον κ.  Πρωθυπουργό το 2023 και δεν του είπε μία κουβέντα  για αυτό το «έγκλημα»  που η Κυβέρνηση προωθεί για το νησί μας.

Είναι ο κ. Παναγόπουλος,  τον οποίο επισκέφθηκε στο   γραφείο του ο κ. Σκυλακάκης ο καθ ύλην αρμόδιος Υπουργός για τις ιχθυοκαλλιέργειες  στις 7 Ιουνίου 2024  και δεν του ανέφερε ΤΙΠΟΤΕ

Είναι ο Δήμαρχος Σαλαμίνας  ο οποίος  πήρε τον λόγο  στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίαζε  στη Σαλαμίνα πρόσφατα  και δεν αναφέρθηκε στο μείζον αυτό πρόβλημα.

Είναι  ο ίδιος ο οποίος στο Δημοτικό Συμβούλιο  είπε ότι «εμείς γνωρίζουμε, εμείς διώξαμε τις οστρακοκαλλιέργειες  από τον Ψιλή Άμμο»!!!!  Επειδή δεν με άφησε ο Πρόεδρος να μιλήσω την στιγμή εκείνη ,  να του πω ότι ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ κε Δήμαρχε!!!!

Η προσφυγή στο ΣτΕ για τις οστρακοκαλλιέργειες στην Ψιλή Άμμο έγινε επί Δημαρχίας Ρούλας Νάννου!!!! . Το μόνο  που μπορεί να κάνατε κε Δήμαρχε  είναι ………αέρα στον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεση!!!!!

Είναι ο ίδιος  Δήμαρχος που δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ για να αποσοβήσει τον κίνδυνο 5 πέντε χρόνια  , αλλά έκανε τον «τροχονόμο» σε τρεις εγκρίσεις  ιχθυοκαλλιεργειών στο Βαθύ, στο Θηνειώ και στην Φόκα χωρίς να αντιδράσει, δεν θέλησε  την δημιουργία μιας Διαπαραταξιακής  Επιτροπής από το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία του «ΠΕΡΙΒΟΣ»  που θα δήλωνε την  δυναμική και αποφασιστικότητα όλης της Σαλαμίνας κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών.

Ο Εγωϊσμός και η αλαζονεία στο μέγιστο βαθμό εις βάρος των συμφερόντων του νησιού.

Υ.Γ Στις φωτό  και τους αγώνες που κάναμε τότε,  ψάχνω να βρω τον κ. Θανάση Αλαίσκα, τον κ. Δήμαρχο η κάποιον άλλον της δημοτικής  αρχής….

error: Content is protected !!