ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πενήντα χρόνια μετά. Οι καμπάνες της «μεταπολίτευσης», ακόμη ηχούν στα πονεμένα αυτιά μας. Ήταν ένα όνειρο που τρέφαμε επτά χρόνια... ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πενήντα χρόνια μετά. Οι καμπάνες της «μεταπολίτευσης», ακόμη ηχούν στα πονεμένα αυτιά μας. Ήταν ένα όνειρο που τρέφαμε επτά χρόνια και πραγματοποιήθηκε και μας συγκίνησε όλους.

Μισός αιώνας από τότε, θυμηθήκαμε την περίπτωση, κάναμε επίσημες συγκεντρώσεις, είπαμε λόγια, βγάλαμε λόγους, θυμηθήκαμε και ευχηθήκαμε και η ζωή συνεχίζεται.



 Στα επόμενα σαράντα, όπως δήλωσε και ο κύριος Σταϊκούρας, ίσως δούμε μία λίγο λιγότερο γκρίζα ημέρα στα οικονομικά της χώρας μας, αλλά για να πραγματοποιηθεί αυτό,θα πρέπει, -λένε τώρα οι ειδήμονες-, θα χρειαστεί μέχρι το 1935 να φτηνύνουν κατά 35% οι συντάξεις μας και να δουλεύουμε μέχρι και τα εβδομήντα πέντε μας, βάζοντας πλάτη στην ευμάρειά μας, καθότι το «δημογραφικό» μας δεν πάει διόλου καλά, αλλά και πώς να κάνεις παιδιά υπό τις συνθήκες ενδείας που βιώνουμε;



Ύστερα είναι και οι ιώσεις και οι πανδημίες που μας κυνηγούν, και νάσου ένα ολόκληρο αντικαρκινικό Νοσοκομείο μας, να έχει κολλήσει κορωνοΐό, ο οποίος, μη σεβόμενος ούτε τον καύσωνα, κουτούρντισε στην χώρα μας και να από πίσω και τα κονδυλώματα, και ο HPV και όλοι οι παράξενοι άλλοι για τους οποίους διαβάζουμε κάθε μέρα ότι κάνουν τουρισμό στην μονάκριβη και πανάκριβη Ελλάδα και μας αφανίζουν.



Μήπως και η ξηρασία που μας μαστίζει και μας σώνεται το νερό, μήπως και ένας αι η προχθεσινή ανακοίνωση Ολλανδού ερευνητή πως η Ελλάδα απειλείται με «τεράστιο» (sic!) σεισμό, δεν προδικάζει κάποιους αφανισμούς;

Είναι και αυτά τα Νοσοκομεία που υπολειτουργούν, πολλά χωρίς ΜΕΘ και χειρουργούς, και οι γιατροί που τα εγκαταλείπουν και οι άλλοι που δεν δέχονται να μπουν μέσα να δουλέψουν αντί πινακίου φακής, και τους απειλεί ο Υπουργός και απειλούν και αυτοί από αύριο να πάψουν να εκδίδουν συνταγές και παραπεμπτικά και όποιος ζήσει έζησε.



Είναι και οι συνεχείς διακοπές ρεύματος, που πλήττουν τον ελληνικό χώρο, -με 850 ευρώ την μεγαβατώρα-, και λέει μηχανικός της ΔΕΔΗΕ πως φταίει το σύστημα που είναι παμπάλαιο, και είναι και οι απόψεις της Τράπεζας της Ελλάδος, ΙΟΒΕ και ΚΕΠΕ που λένε πως η ακρίβεια στα τρόφιμα, -έστω και για μία φέτα καρπούζι-, είναι ενδημική και ας λένε κάποιοι πως μας την στέλνουν πεσκέσι από το εξωτερικό.

Βάλε και τα σύγχρονα ΜΜΜ, που κατά καύσωνα καιρό τα μισά δεν διαθέτουν κλιματισμό, ή καθυστερούν και λιώνουν οι επιβαίνοντας αλλά και οι αναμένοντες επί σειράν ωρών σε στάσεις και αφετηρίες.



Με όλα αυτά και τόσα άλλα, δεν επιβαρύνεται το δημογραφικό.

ΥΓ.1 -Και ούτε πιστεύω να βοηθήσει το να εξοντώσουμε τους Τούρκους με τα υπερσύγχρονα αεροπλάνα μας, όπως προειδοποίησε ο Υπουργός μας Υγείας, κι αμέσως βγήκαν πέντε-έξη περιπολικά τους στο Αιγαίο να προστατευθούν από τα αεροπλάνα μας, τα οποία δεν τα έχουμε ακόμη, αλλά, πού θα πάει, θα τα αποκτήσουμε μιά μέρα.

ΥΓ.2  -Στην χθεσινή «Απογευματινή», ωστόσο διαβάζω, πως η Κυβέρνησή μας, ετοιμάζει «βροχή μέτρων υπέρ των ευάλωτων», -και ευφραίνεται η ψυχή μου.



error: Content is protected !!