ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Επειδή, – το γράφω ακόμη μία φορά-, μας χωρίζουν αρκετές ώρες από αυτήν κατά την οποίαν γράφεται αυτό, -το κάθε-,... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Επειδή, – το γράφω ακόμη μία φορά-, μας χωρίζουν αρκετές ώρες από αυτήν κατά την οποίαν γράφεται αυτό, -το κάθε-, κείμενό μου, και αυτήν κατά την οποίαν ακολούθως δημοσιεύεται, κάποια πράγματα δέον να έχουν αλλάξει.



Γνωρίζω, λοιπόν, πως εχθές βράδυ, θα ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Γαλλία, οι οποίοι θα πρέπει λογικά να ξεκίνησαν, και όλα να πήγαν καλά, καθώς μάλιστα, το πρόγραμμα έναρξης, -λένε-, ετοιμαζόταν επί δύο χρόνια, -ώστε να εντυπωσιάσει-, και εκτός απροόπτου, η έναρξη θα έγινε με παρέλαση «μπατώ-μους» και εξωλεμβίων στον ξακουστό ποταμό Σηκουάνα, και κάθε χώρα θα κατελάμβανε και ένα πλοιάριο, το οποίο θα περνούσε κατά μήκος των οχθών του, και χαιρετώντας τον ηλεκτρολογικά πολύχρωμο Πύργο του Άϊφελ.



Ωστόσο, μία ημέρα νωρίτερα, την έναρξη χαιρέτησαν κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι, επιτιθέμενοι στα τρένα και βγάζοντάς-τα εκτός λειτουργίας για όλο το Σαββατοκύριακο και, ανήμερα, -άλλη επίθεση-, τρομοκρατώντας αθλητές, τουρίστες και μόνιμους κατοίκους με «δήθεν» ύπαρξη βόμβας στο αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας- Ελβετίας.



Ο αρχαιότατος αυτός παγκόσμιος θεσμός, τον οποίον ίδρυσαν και δόξασαν οι Αρχαίοι Έλληνες, μπορεί να μην ήταν πολύχρωμος και να μην στοίχιζε τόσα εκατομμύρια ευρώ, ή δολάρια, ωστόσο και πιο αυθεντικός ήταν και ειρηνικά διεξήγετο.



Ήταν άλλωστε οι εποχές, όπου όλες οι πόλεις-κράτη συναινούσαν στην διακοπή κάθε πολεμικής επιχείρησης, -κατά την διεξαγωγή των αγώνων αυτών-, θέλοντας να επιδείξουν τρόπω τινά μεταμέλεια για την απερισκεψία τους και τα εγκλήματα, τα οποία διέπρατταν εις βάρος των συνανθρώπων τους και η κίνησή τους ήταν κάτι σαν μεταμέλεια, η οποία ωστόσο δεν ετηρείτο.



Σήμερα, μεταξύ των άλλων αλλαγών, κάποιες εμπόλεμες χώρες, απαγορεύεται να συμμετέχουν, -έτσι, κατ’ επιλογήν-, καθώς για άλλες επιτρέπεται.    



Τώρα, οι Αγώνες αυτοί διοργανώνονται κάτω από το βάρος του Φόβου και της Βίας, και οι αθλητές αγωνίζονται, και οι πολίτες αγωνιούν για την ζωή τους, για τα απαράδεκτα τεκταινόμενα, και για το παρόν και το μέλλον του άφρονος Ανθρώπου.

error: Content is protected !!