Ο ΤΡΟΜΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα, κάτι πάρα-πάνω, γιατί εμείς, όλο και πιο ευφάνταστοι είμαστε, όλο και πιο... Ο ΤΡΟΜΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα, κάτι πάρα-πάνω, γιατί εμείς, όλο και πιο ευφάνταστοι είμαστε, όλο και πιο τερατολόγοι, αν και πολλά από όσα λέμε, είτε είναι αλήθεια, είτε επαληθεύονται.

Οι πανδημίες, -και μάλιστα εξοντωτικές-, που πολύ «φοριούνται» τα τελευταία χρόνια, μας απειλούν και μας τρομάζουν, η μία πίσω από την άλλη, κάτι που πολλάκις έχουμε σημειώσει. Φαντάσου δε, πως ο κορωνοϊός, για τον οποίον έλεγαν, -όπως και για άλλους ιούς- ότι «ψοφάει» το καλοκαίρι, εφέτος έχει πάρει τα επάνω του και λένε πως «θερίζει».



Διάβασα εχθές πως «κουνούπια ΄΄στούκας΄΄ σπείρουν τον θάνατο, στην Ελλάδα βεβαίως, γιατί -λένε οι επιστήμονες-, είχαμε ήπιο χειμώνα και δεν τα πήρε ο άνεμος να ξεκουμπιστούνε. Αυξάνονται ως οι κόκκοι άμμου της γης και οι καρκίνοι, ενώ κάθε ημέρα εμφανίζεται και ένα νέο υπερανθεκτικό μικρόβιο σε κάποιο μέρος του κόσμου και ταξιδεύει στον υπόλοιπο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και άντε να την γλυτώσεις.



Πώς απαντάμε, τουλάχιστον προληπτικά στην χώρα μας, σε αυτές τις απειλές; Κρίση στα νοσοκομεία, κρίση στους γιατρούς, κρίση και στα φάρμακα, τα οποία μόλις 850 από αυτά αυξήθηκαν στο άπειρον. Χώρια που μετά από αυτά, αν έχει ανάγκη και το βάλεις σκοπό. πρέπει να εγχειρίζεσαι τα απογεύματα αντί πουγκίου οβολών, έστω και με σύνταξη τετρακοσίων ευρώ.



Πάει, χάνουμε και το νερό γιατί κι εμείς δεν προσέχουμε και οι τουρίστες μας, καταναλώνουν όλες τις προμήθειές μας, και φυσικά, ούτε και εδώ υπήρξε πρόβλεψη. Κι ύστερα, πώς να το κρατήσει και η γης, όταν πλέον η Ελλάδα κοντεύει να χάσει όλα τα δέντρα της, ένεκα όλων αυτών των πυρομανών, που συγχρόνως γίνονται και άφαντοι;



Είναι και οι τεράστιοι σεισμοί που προαναγγέλλουν οι σεισμολόγοι μας, γιατί η γης, -λέει-, δεν έχει εκβάλλει αναπνοές από το 2011, αντίθετα με τα μαϊστράλια που κάθε χρόνο βρίσκονται στην θέση τους να φυσάνε και να ξεφυσάνε. Από πίσω και ο καιρός με τους καύσωνές του, τους οποίους ανακοινώνουν με μελανά στοιχεία οι εφημερίδες και ο κόσμος υποβάλλεται και «σκάει» ακόμη και με τριάντα τρεις βαθμούς Κελσίου.



Αλλά μήπως εδώ σταματάνε τα τρομακτικά; Η Ελλάδα λέει συρρικνώνεται, γεννήσεις δύσκολα φαίνονται στον ορίζοντα, οι άνθρωποι ζουν στα όρια της φτώχειας, τα εγκλήματα στο αποκορύφωμα, η διαφθορά, η ανέχεια, νέοι κανονισμοί, όπως να αποσύρονται τα αυτοκίνητα με συμπλήρωση δωδεκαετίας, να αφαιρούνται οι άδειες οδήγησης στα 64, -να κλείσουν και μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες,-, η «απειλή» να ζούμε στο εγγύς μέλλον με τεχνητή νοημοσύνη και τρόφιμα πρωτεϊνών από κατσαρίδες και σκουλήκια, να κινδυνεύουν οι συντάξεις χηρείας και γενικότερα, και τόσα άλλα που διαβάζουμε καθημερινά στις εφημερίδες.



Ή δεν μας προκαλούν τρόμο, οι πολιτικές καταστάσεις παγκοσμίως, οι πόλεμοι που όλο και περισσότεροι και σκληρότεροι γίνονται, οι ψίθυροι για υποχρεωτική μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού, γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρήματα να ζήσουμε, όταν ένα βασιλικό δείπνο στην Γαλλία κοστίζει στον φορολογούμενο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, και όταν δισεκατομμύρια ξοδεύονται για να διατηρούνται οι πόλεμοι και να σκοτώνονται οι άνθρωποι;

error: Content is protected !!