ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
του Ντίνου Κουμπάτη Ο κατ’ επιλογήν μήνας Αύγουστος, είναι αυτός, ο οποίος βρίθει από παραθεριστές, οι οποίοι ομαδικώς εγκαταλείπουν μεγάλες και μικρές πόλεις, και... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

του Ντίνου Κουμπάτη

Ο κατ’ επιλογήν μήνας Αύγουστος, είναι αυτός, ο οποίος βρίθει από παραθεριστές, οι οποίοι ομαδικώς εγκαταλείπουν μεγάλες και μικρές πόλεις, και για έστω και λίγες ημέρες παίρνουν τα βουνά ή κατρακυλάνε στις θάλασσες, να λάβουν λίγη δροσιά και να ξεκουραστούν από τον κάματο, -ακόμη και οι ακαμάτηδες!-, όλου του παρελθόντος χρόνου.

          Τις διακοπές των πολλών, ακολουθούν, σε όλον τον κόσμο και οι ιθύνοντες των Κρατών, καθώς απελευθερωμένου του πληθυσμού και διασκορπισμένου εδώ κι εκεί, έχουν και εκείνοι το δικαίωμα να ξεκουραστούν από τα βάσανα τα οποία προς επίλυσιν επωμίζονται προς όφελος των πολιτών.

          Τα τελευταία χρόνια, οι διακοπές σε όλον τον κόσμο, γίνονται κάπως πιο προβληματικές, ένεκα οικονομικών δυσχερειών και λόγω των εξόδων μετακίνησης, αυτών των Ξενοδοχείων και εκείνων της διατροφής, και ο καθένας  μάλλον δυσκολεύεται, αλλά κάνει τα αδύνατα-δυνατά και ιδιαίτερα για τα παιδιά του.

          Ευτυχώς στην χώρα μας, μπροστά στις δυσκολίες αυτές, υπάρχουν κάποιες σωστές υποδείξεις κυβερνητικών μελών, όπως να μην προβαίνουμε σε «διακοπές» διαρκείας, παρά να μένουμε στο σπίτι μας και πού και πού να επιχειρούμε κανά πικ-νικ μ ε το λεωφορείο σε κοντινές αποστάσεις ή κάποια πάρκα της περιοχής μας.

          Μία σοφή λύση, είναι και του να μην τρέχουμε σαν τρελοί σε πολυσύχναστες παραλίες, -όπου άλλωστε τον πρώτο λόγο έχουν οι τουρίστες μας, και τα δαπανώμενα ποσά είναι εκτός ελέγχου-, αλλά να τραβάμε κατά τα χωριό μας, όσοι είμαστε από χωριίο και σε όσα ακόμη χωριά υφίστανται.

          Αλλά ούτε είναι ανάγκη να αγοράζουμε ακριβά τρόφιμα και κατά ποσότητες, όταν μπορεί να μας αρκεί το μισό, ή και το μισό του μισού ακόμη, για να διατραφούμε.

          Τα ίδια, δεν νομίζω ότι πρέπει να ισχύουν για τους ευπορότερους, οι οποίοι δεν έχουν και τόση ανάγκη χρημάτων και ακόμη και αν δεν κατάγονται από χωριό μπορούν να πάνε σε μία «ριβιέρα» οιασδήποτε χώρας ονειρευτούν και επιλέξουν.

          Όσο για τους πολιτικούς μας, καλά να περνάνε όπου και αν βρίσκονται, γιατί έχουν σκληρή δουλειά όταν επιστρέψουν και πάλι στο καθήκον τους, έχουν και τα εσωκομματικά τους.

error: Content is protected !!