ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ; ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ;
του Ντίνου Κουμπάτη Διαβάζω καθημερινώς τις εφημερίδες και ανάλογα, ενημερώνομαι, γελάω, κλαίω ή απορώ. Ό,τι μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, το αποτυπώνω, και τη επόμενη... ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ;

του Ντίνου Κουμπάτη

Διαβάζω καθημερινώς τις εφημερίδες και ανάλογα, ενημερώνομαι, γελάω, κλαίω ή απορώ. Ό,τι μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, το αποτυπώνω, και τη επόμενη ημέρα το καταγράφω σε αυτήν την σελίδα, να το απολαύσουμε μαζί.

               Φαίνεται λοιπόν πως οι φωτιές στην Εύβοια, δεν πρόλαβαν να τα κάψουν όλα και εχθές εμφανίσθηκε άλλη μία στα Μεσοχώρια. Ωστόσο, ο κύριος Δούκας, αναγγέλλει σχεδιασμό ώστε η Αττική να γλυτώσει του λοιπού παντός εμπρησμού, ενώ η Κυβέρνηση βάλλεται καθώς κατά την προχθεσινή  Έκθεση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να απορροφήσει τα σχετικά κονδύλια της ΕΕ για δασοπροστασία και δεν κατασκεύασε αντιπυρικές ζώνες.

               Άσε δε, που φαίνεται να επαληθεύεται ο κύριος Κασσελάκης, καθώς, όπως διαβάζω σε πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδος «Δημοκρατία», μόνο τρία «καναντέρ» υπήρχαν σε διάθεση, καθ’ ομολογίαν της Πυροσβεστικής, και νοικιάζαμε και από Τουρκία.

Γεγονότα σε στεριά και θάλασσα, καθώς στην Άνδρο και κάτω από πολλά μποφόρ, αυτοκίνητο πήγε να μπει στο πλοίο, αυτό ξεκίνησε και εκείνο βρέθηκε στον αέρα. Παρεμπιπτόντως, λένε πως ένεκα του ότι η ΕΕ εντέλλεται, τα πλοία να καίνε του λοιπού «χαμηής περιεκτικότητας καύσιμα», από τον άλλο μήνα, ακριβαίνουν ξανά τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας μας.

Στην γραμμή 1 του μετρό, παλληκαράς τουλούμιασε στο ξύλο, -στα καλά καθούμενα- σταθμάρχη με καρδιακά προβλήματα, ή επισφραγίζοντας το γεγονός πως όλα είναι αφύλακτα σε αυτόν τον τόπο και να θυμηθούμε ότι πριν καιρό κάποιοι άλλοι του είδους του, είχαν αρπάξει άλλον σταθμάρχη και ήθελαν να τον πετάξουν στις ράγες να τον ισοπεδώσει το τραίνο.

Στην Κω, λένε, υπήρχε ένας καρδιολόγος στο κρατικό Νοσοκομείο, παραιτήθηκε, λίγο πριν ένας 68χρονος φτάσει εκεί επειγόντως, τον περιέθαλψε ένας γυναικολόγος και τον έστειλαν για θεραπεία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο ΠΑΓΝΗ.

Από την άλλη, ο ΕΟΔΥ ανησυχεί για την για την ευλογιά των πιθήκων και έχει ανοίξει ήδη μισή ντουζίνα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά παράλληλα προτρέπει να κάνουμε και εμβόλια κατά του στρεπτόκοκκου. Καθώς παρουσιάστηκαν δύο θανατηφόρες περιπτώσεις στην Ηλεία, ενώ ο ΠΟΥ ανησυχεί με την σειρά του γιατί υπάρχει έλλειψη στα εμβόλια «κρίσιμης χολέρας».  

Τέλος, -για σήμερα-, με αυξημένο ΦΠΑ θα τιμωρούνται όσοι κρατάνε κλειστά τα σπίτια τους και δεν τα νοικιάζουν η τα πωλούν. Με τον τρόπον αυτόν η Κυβέρνηση πιστεύει ότι θα χαμηλώσουν τα ενοίκια και οι πωλήσεις.

Έξυπνο, έ;

error: Content is protected !!