ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ
του Ντίνου Κουμπάτη Η θυμοσοφία του λαού μας, έχει δημιουργήσει πολλά ωραία και επιτυχεμένα σχόλια, εν είδη παροιμιών, οι οποίες με λίγα λόγια, λένε... ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ

του Ντίνου Κουμπάτη

Η θυμοσοφία του λαού μας, έχει δημιουργήσει πολλά ωραία και επιτυχεμένα σχόλια, εν είδη παροιμιών, οι οποίες με λίγα λόγια, λένε πολλά. Ανάμεσά τους και «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», -από καιρούς Αισώπου-, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», «αλλού βρέχει», «κάλλιο αργά παρά ποτέ», και πάρα-πολλά άλλα.

               Ανάμεσα σε αυτά και το «στρίβειν δια του αρραβώνος», όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος εχθές, -και μετά τις πολλές επιστημονικές αντιδράσεις-, αναγκάστηκε να μετατρέψει τον «τρόμο» του των προηγούμενων ημερών, τον οποίον είχε παγκοσμίως διασπείρει σε «καλά μεν αλλά…», διορθώνοντας πως η «mpox», -ή αλλιώς «ευλογιά των πιθήκων»-, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για το νέο ή το παλιό στέλεχος της ασθένειας, δεν είναι η νέα covid καθώς οι αρχές γνωρίζουν πώς να ελέγξουν την εξάπλωσή της».

               Ο δε περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, δήλωσε πως «Μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την «mpox» από κοινού, οπότε, θα επιλέξουμε να θέσουμε σε εφαρμογή τα συστήματα για τον έλεγχο και την εξάλειψη της mpox παγκοσμίως ή θα εισέλθουμε σε έναν ακόμη κύκλο πανικού και αμέλειας; Ο τρόπος που θα απαντήσουμε τώρα και τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ για την Ευρώπη και τον κόσμο», τόνισε.

               Τώρα, κατά πόσον θα πέσουν έξω οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες έσπευσαν να παράγουν εκατομμύρια εμβόλια κάθε μία τους και τί θα απογίνει με τα εμβολιαστικά κέντρα που έσπευσαν να δημιουργηθούν από Ιούνιο μήνα στην χώρα μας, «όπερ έδει δείξαι», όπως επίσης λέει η σοφία του λαού μας, από αρχαίων ελληνικών χρόνων και αυτή.

error: Content is protected !!