ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΧΩΡΙΟ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΧΩΡΙΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μετά τα όσα έγραφα εχθές για τη Ρωσία, η οποία ανοίγει τις πόρτες της σε όποιον θέλει να ζήσει εκεί,... ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΧΩΡΙΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μετά τα όσα έγραφα εχθές για τη Ρωσία, η οποία ανοίγει τις πόρτες της σε όποιον θέλει να ζήσει εκεί, έρχεται τώρα και το χωριό Φουρνά της Ευρυτανίας, εκεί στο Καρπενήσι.



Βλέποντας οι εκεί ιθύνοντες την κατάσταση ερημοποίησής του χωριού τους,  -σε λίγα χρόνια- και με την ενίσχυση της εκεί Εκκλησίας και της Μητρόπολης Καρπενησίου, παρέχουν δωρεάν στέγη, δουλειά και αρχική στήριξη σε οικογένειες με παιδιά, οι οποίες θα ήθελαν να πάνε και να ζήσουν εκεί.



Ήδη, αυτήν την χρονιά δεν θα λειτουργήσουν σε Μακεδονία και Πελοπόννησο 152 σχολεία, καθώς δεν απέμεινε στις περιοχές τους, ούτε ένας μαθητής, έτσι όπως το δημογραφικό της χώρας πάει από το κακό στο χειρότερο και σε λίγο δεν θα γεννιούνται πλέον αρκετά παιδιά για να υπάρχουν και σχολεία.



Το εν λόγω χωριό διαθέτει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, και λύκειο, απέχει κάπου πενήντα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και απέχει 40 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και μία ώρα από την Λάρισα, το φυσικό περιβάλλον του είναι εκπληκτικό, ευρισκόμενο στην πλαγιά του δεντρόφυτου, -ακόμη-, βουνού «Καράβι», έχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα, παράγει πολλά προϊόντα και η διαμονή θα είναι ευχάριστη.



Ακόμη, διαθέτει, εκτός από το Γραφείο του Δήμου Καρπενησίου, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Αγροτικό Ιατρείο, Ταχυδρομείο-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αστυνομικό Τμήμα, Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δασαρχείο, και Δασικό-Αγροτικό Συνεταιρισμό.



Η σχετική «Αγγελία» δημοσιεύεται και στο Face book , και καλόν θα είναι, πριν κάποιοι αποφασίσουν  να εγκαταλείψουν την χώρα μας, όπως το έχουν κάνει άλλοι, ή για να πάνε στην Ρωσία, ας εξετάσουν και αυτήν την περίπτωση.



error: Content is protected !!