ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Επιχαίρουμε και πάλι, γιατί έξη ελληνικά Πανεπιστήμια, έρχονται μεταξύ των τετρακοσίων «πρώτων» του κόσμου, καταλαμβάνοντα θέσεις στη τελευταία εκατοντάδα, σε... ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Επιχαίρουμε και πάλι, γιατί έξη ελληνικά Πανεπιστήμια, έρχονται μεταξύ των τετρακοσίων «πρώτων» του κόσμου, καταλαμβάνοντα θέσεις στη τελευταία εκατοντάδα, σε αντιπαράθεση με τα 152 δημοτικά σχολεία που κλείνουν ελλείψει μαθητών.



Μόλις είδα την δημοσίευση στον Τύπο, πήγα να χαρώ και εγώ, αλλά σε άλλες στήλες, υπήρχε η είδηση πως ο Παγασητικός κόλπος, εκεί στην θάλασσα του Βόλου, σκεπάστηκε στην κυριολεξία από νεκρά ψάρια, τα οποία εξέβρασε η θάλασσα κατά χιλιάδες, και χωρίς να ξέρει κάποιος την αιτία.



Συμπεραίνω, λοιπόν, πως μόλις συμβεί κάτι καλό σε αυτόν τον τόπο, πάντα μύρια κακά έπονται. Φοβάμαι δε, πως εχθρικά μάτια μας πέφτουν επάνω μας και μας συμβαίνουν τόσα και τόσα δεινά συνεχώς.



Παρεμπιπτόντως, μαζί με την είδηση για την «πρωτιά» και δίπλα σε αυτήν των νεκρών ψαριών, διάβασα πως κατέρρευσε και μέρος της οροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έγινε παρανάλωμα του πυρός ένα αστικό λεωφορείο, πήρε φωτιά ο Ταΰγετος, 580 φάρμακα πρώτης ανάγκης ακρίβυναν έως και 450%, μέχρι και που ένα γαϊδουράκι φορτωμένο σκουπίδια, λύγισε από το βάρος και κατέρρευσε.



Και αυτά είναι τα ελάχιστα, μπροστά στις φονικές και δασοκτόνες πυρκαγιές, στην αποξήρανση του ελληνικού εδάφους, στο άδειασμα φραγμάτων και δεξαμενών με προβλεπόμενο μέγα θύμα και αυτό του Μόρνου, με τόση βία που κυκλοφορεί γύρω μας, και την μαύρη είδηση ότι κάθε βράδυ στην Ελλάδα, συλλαμβάνονται τουλάχιστον εβδομήντα κακοποιητές γυναικών.

Λέτε, στ’ αλήθεια να μας ματιάζουν;





error: Content is protected !!