Η «ΛΥΠΗΤΕΡΗ» ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η «ΛΥΠΗΤΕΡΗ» ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Επιχαίρει η Κυβέρνηση για τους νέους νόμους, τους οποίους από αυτόν μήνα, επιβάλλει στην λειτουργία των Σχολείων και τις συμπεριφορές... Η «ΛΥΠΗΤΕΡΗ» ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Επιχαίρει η Κυβέρνηση για τους νέους νόμους, τους οποίους από αυτόν μήνα, επιβάλλει στην λειτουργία των Σχολείων και τις συμπεριφορές των μαθητών.

Από τα σπουδαία μέτρα, τα οποία λαμβάνονται ίσως λυπήθηκαν κάποιοι μαθητές, αλλά και κάποιοι ίσως προσβλέπουν σε μία κάποια χαλαρότητα, -όπως εκείνοι την εννοούν.



Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, και πρώτα τα «κινητά», τα οποία θα τα έχουν μέσα στις σάκες, ώστε ανά πάσαν στιγμήν να ρίχνουν μια ματιά και προς αυτά, -σκύβοντας ας πούμε για να πιάσουν το στυλό ή το βιβλίο που κατά λάθος τους έπεσε-, και να ενημερώνονται για τον έξω κόσμο.



Επιστρέφουν και οι «αποβολές» των πέντε ημερών, οι οποίες είχαν καταργηθεί και οι οποίες, -θυμάμαι και εγώ από τα μαθητικά μου χρόνια-, κάποιοι τις επεδίωκαν κιόλας, γιατί ένιωθαν ελεύθεροι, να τριγυρνάνε εδώ κι εκεί, να φουμάρουν στα πάρκα, και να αλητεύουν ακόμη. Είχαμε και «παιδονόμους» και τότε, αλλά τα μέτρα δεν απέδιδαν, αντίθετα, ήσαν αντίθετα με τις προοπτικές και διαφορετικά, από ό,τι περίμεναν, επιζήμια για τους μαθητές.



Ζημιές στο σχολείο, ηθελημένες ή μη, θα πληρώνονται από τους γονείς, οι οποίοι κηδεμονεύουν τα παιδιά τους γενικώς, αφού τις συγκεκριμένες ώρες «μάθησης» δεν μπορούν να τους κηδεμονεύσουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Άντε, καλό μήνα σε όλους μας και καλή αρχή στην νέα σχολική χρονιά.







error: Content is protected !!