ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Από «παράξενα» και μη κατανοητά, ο κόσμος μας, τίποτε άλλο. Συμβαίνουν παντού και πάντα, ενώ κι εμείς τα αντιμετωπίζουμε ή... ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Από «παράξενα» και μη κατανοητά, ο κόσμος μας, τίποτε άλλο. Συμβαίνουν παντού και πάντα, ενώ κι εμείς τα αντιμετωπίζουμε ή γινόμαστε μέρη τους, εκούσια ή ακούσια. Πού όμως να τα καταγράφεις όλα.



Για παράδειγμα, διάβασα πώς οι επιστήμονες του Χάρβαρντ, από εκεί που μαζί με όλους τους άλλους πίστευαν πως οι «εξωγήϊνοι», ήταν ένα παραμύθι για μικρά και μάλλον πνευματικώς ανάπηρα παιδιά, τώρα έχουν πέσει με τα μούτρα να μελετούν τις πιθανότητες όχι μόνον να ζουν ανάμεσά μας και να μην τους αναγνωρίζουμε, αλλά να έχουν και δικά τους, κρυφά «στέκια», όπου να διαμένουν και μάλιστα τους έχουν ονομάσει και «κρυπτογήϊνα όντα», έστω και αν προέρχονται από άλλους πλανήτες και διαστάσεις.



Άλλοι επιστήμονες τώρα, στην Ελλάδα αυτήν την φορά, «ανακάλυψαν» γιατί ο θεσσαλικός κάμπος πέπρωται να νεκρωθεί, καθώς όπως λένε, χώματα και πετρώματά του, εδώ και πεντακόσιες-τόσες χιλιάδες χρόνια δεν έχουν ανανεωθεί, -ως όφειλαν-, και πως επιτέλους αυτό συμβαίνει κατά την παρούσα φάση. Το άκουσαν και τα ψάρια, εκεί κοντά, και είδατε τί έπαθαν.



Ξανά οι επιστήμονες, έχουν ανακαλύψει μία μέθοδο, να βομβαρδίζουν τα σύννεφα του Ουρανού και να μετατρέπουν το χαλάζι σε βροχή, την βροχή σε καταιγίδες, για να ποτίζονται τα εδάφη και να γεμίζουν οι αποταμιευτήρες νερού, ή να πέφτουν χιόνια στα ψηλά βουνά. Το απεκάλυψε επιστήμων μετεωρολόγος, κι έμεινα με την απορία, γιατί δεν ρίχνουν κομμάτι χιόνι και στην Ανταρκτική, τώρα που λιώνουν οι πάγοι, να έρθουμε και πάλι στα ίσα μας.



Τέλος, δεν ξέρω το κατά πόσον θα σας φανεί παράξενο, αλλά όπως διάβασα εχθές, η Εταιρεία εισπράξεως των χρεών μας προς το Δημόσιο, -σε όλην την Ευρώπη-, είναι και η ίδια …υπερχρεωμένη! Επειγόντως δε, προβαίνει σε αναδιάρθρωση χρέους της, ύψους 5,7 δις δολαρίων, για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Παραξενεύεστε;





error: Content is protected !!