ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Επιτέλους, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας Ελλάδος, βάλθηκε να μας εκπλήξει και ύστερα από τόσα και τόσα χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί... ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Επιτέλους, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας Ελλάδος, βάλθηκε να μας εκπλήξει και ύστερα από τόσα και τόσα χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με την Λογοτεχνία, της οποίας το μάθημα, θα διδάσκεται από τούδε και στο εξής, όχι αποσπασματικά, αλλά ολοκληρωτικά.



Αυτό σημαίνει, πώς έλληνες και ξένοι Λογοτέχνες, από εφέτος, θα απασχολούν τους μαθητές με πλήρες το επιλεγόμενο έργο τους και όχι όπως μέχρι εχθές με μικρά ενδεικτικά αποκόμματα της συγγραφής τους.



Ένα ολόκληρο βιβλίο, του επιλεγόμενου συγγραφέα θα έχει να διαβάσει ο κάθε μαθητής και επάνω στα γραφόμενά του να εργασθεί και να αναπτύξει συγκεκριμένες δραστηριότητες για να κατανοήσει και να ερμηνεύσει, αυτά, τα οποία διαπραγματεύεται ο κάθε Λογοτέχνης.



Σε κάθε τάξη, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, κάθε τάξη θα έχει στην διάθεσή της από τρία βιβλία, διαφορετικών συγγραφέων και οι μαθητές θα επιλέγουν μάλλον με διαισθητικό κριτήριο. Στο Νηπιαγωγείο, την τιμητική του θα έχει ο Αίσωπος, στο Δημοτικό ο Λα Φονταίν και θα τον ακολουθεί ο ντε Εξυπερύ, στα δε Γυμνάσιο και Λύκειο, επικεφαλής θα είναι ο «Σέρλοκ Χολμς», προκειμένου, – φαντάζομαι-, οι μετέπειτα ακαδημαϊκοί πολίτες να επιμορφώνονται επί των κοινωνικών εγκλημάτων.



Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί, κατήλθαν εχθές σε μία ακόμη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, καθώς συρρικνώνονται τάξεις, ενώ και οι θέσεις εκπαιδευτικών καθώς μειώνονται ταυτόχρονα και πάνω από 250 σχολεία παύουν να λειτουργούν σε όλην την Ελλάδα.



Όσο δε για την γλώσσα, στην οποία θα διαβάζουν την ελληνική και παγκόσμια Λογοτεχνία, οι μαθητές, φαντάζομαι πως θα είναι η σύγχρονη παραποιημένη ελληνική.

Άλλωστε, ένας Σέρλοκ Χολμς, όλο και κάτι θα πρέπει να λέει στην γλώσσα του.



error: Content is protected !!