ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Με αφορμή και το τελευταίο κρούσμα εγκληματικότητας στις ΗΠΑ, όπου ένα ανήλικο αγόρι μπήκε , -για μία ακόμη πολλοστή φορά-,... ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Με αφορμή και το τελευταίο κρούσμα εγκληματικότητας στις ΗΠΑ, όπου ένα ανήλικο αγόρι μπήκε , -για μία ακόμη πολλοστή φορά-, σε ένα σχολείο και τα έκανε όλα «Γης Μαδιάμ», εγκαταλείποντας πίσω του «στάχτη και μπούλμπερη», από τέσσερις νεκρούς και εννέα τραυματίες.



Συνέβη προχθές στην πόλη Γουάιντερ, κάπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντα, και είναι το πρώτο περιστατικό της νέας σχολικής χρονιάς, το οποίο διαπράττει δεκατετράχρονος μαθητής εν εξάλλω καταστήσει, οι δε νεκροί είναι δύο καθηγητές και δύο μαθητές, ενώ από τους τραυματισμένους, ένας καθηγητής και οκτώ μαθητές.

«Ο δράστης συνελήφθη», ανέφερε ο Κρις Χόσι, διευθυντής του γραφείου έρευνας στην πολιτεία Τζώρτζια, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.



Μία άκρως λακωνική δήλωση, ενώ η Πολιτεία, αναμένεται και πάλι να καταφύγει σε εξορκισμούς, αλλά να μην προχωρήσει σε σκέψεις πάταξης της Εφηβικής εγκληματικότητας, η οποία μάλιστα, τα τελευταία χρόνια αποτελεί και παράδειγμα προς μίμησιν σε όλες τις χώρες του κόσμου, συν την δική μας, όπου αυγατίζει και πάει.



Λίγες ημέρες πριν ένας ανήλικος δεκαεπτάχρονος γιος στην Ιταλία, σκότωσε στον ύπνο τους με μαχαίρι αδελφό, μητέρα και πατέρα. Συνελήφθη και αυτός, όπως και τόσοι άλλοι και αναλόγως θα δικαστεί, αλλά πώς θα καταστεί δυνατόν να σταματήσει αυτή η παγκόσμια «μόδα»;



Τα κράτη της σήμερον ημέρας, φαίνεται να μην μπορούν, ή ακόμη και να μην θέλουν να ελέγξουν αυτήν την τόσο δυσάρεστη εγκληματική παραβατικότητα, την οποίαν αντιμετωπίζουν με ευχολογίες, αλλά ουδόλως πρακτικά.





error: Content is protected !!