ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποίαν ως είθισται θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός, και η οποία ήδη... ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποίαν ως είθισται θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός, και η οποία ήδη περιφρουρείται από χιλιάδες αστυνομικούς, προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα, πολλοί κλάδοι εργασίας, ετοιμάζουν την κατ’ έτος διαμαρτυρία τους, επικαλούμενοι τους χαμηλούς μισθούς, την μεγάλη ακρίβεια, και ό,τι άλλο, τέλος πάντων τους απασχολεί, και θέλουν να προσέξει η Κυβέρνηση.



 Μία χρονιά, τέτοιον καιρό, δεν έμεινε που να μην διαμαρτυρηθούν οι πολίτες και να μην λάβουν υποσχέσεις, κάτι γνωστό δηλαδή και αναπόφευκτο, όλα αυτά τα χρόνια.

Με δημόσιο χρέος τετρακόσια οκτώ δις, αλλά και ανάπτυξη, η οποία φέρνει την Ελλάδα στην 7η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναν πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος παραδόξως ‘γιατί’ αυξάνει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μόνο στην χώρα μας, -αλλά και με πάντα καλές προθέσεις και υποσχέσεις-, όλοι περιμένουμε τις νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, μία παραδοσιακή πλέον τακτική, η οποία αποτελεί και την ελπίδα κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων.



Ες μεθαύριον, λοιπόν, τα σπουδαία, ενώ ήδη έχει διαρρεύσει, στον φιλοκυβερνητικό Τύπο κυρίως, πως θα μιλήσει πριν από όλα για το αίσιον πέρας της κατασκευής του «μετρό» Θεσσαλονίκης, με καθυστέρηση δέκα οκτώ ετών και κόστος κατασκευής δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, και τις άοκνες προσπάθειες να δούμε καλύτερες ημέρες, με πάταξη της αισχροκέρδειας και των υψηλών τιμών, κάτι, το οποίο συνεχώς επαναλαμβάνει, αλλά και των αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, το οποίο επίσης έχει υποσχεθεί πολλές φορές.



Ακόμη, και μετά την άρνηση των γιατρών να επανδρώσουν Νοσοκομεία, τόσον εντός πόλεων, όσον και στις επαρχίες, ένεκα πενιχρών μισθών, θα υποσχεθεί γενικώς ένα ετήσιο επίδομα έως 7.200 ευρώ στους πρώτους, και στους δεύτερους, οι οποίοι θα πάνε σε παραμεθόριες ή και άγονες περιοχές, ένα «μπόνους» 600 ευρώ.



Επίσης, θα υπάρξει και υπόσχεση  μηνιαίας οικονομικής αποζημίωσης σε όσους θελήσουν να ακολουθήσουν στρατιωτικές σπουδές, του ύψους των εξακοσίων ευρώ, -από 150 που ήταν έως τώρα-, τον μήνα, γιατί έπαψαν πλέον οι νέοι να θέλουν να ακολουθούν αυτόν τον κλάδο.



Επίσης, ας μην ξεχάσουμε ότι και οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 3,5 % τον μήνα, ήτοι ξεκινώντας από μία πολύ χαμηλή σύνταξη, των 400 ευρώ, αυτή θα επωφελείται κάτι λιγότερο από 15 ευρώ μηνιαίως.



error: Content is protected !!