Τα δάκρυα του Eύζωνα: Συγκίνηση στο διαδίκτυο από την τελευταία σκοπιά στην προεδρική φρουρά. Τα δάκρυα του Eύζωνα: Συγκίνηση στο διαδίκτυο από την τελευταία σκοπιά στην προεδρική φρουρά.
Το βίντεο που προκάλεσε ρίγη στο ελληνικό TikTok Συγκίνηση προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, στο οποίο εμφανίζεται ένας Εύζωνας της... Τα δάκρυα του Eύζωνα: Συγκίνηση στο διαδίκτυο από την τελευταία σκοπιά στην προεδρική φρουρά.

Το βίντεο που προκάλεσε ρίγη στο ελληνικό TikTok

Συγκίνηση προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, στο οποίο εμφανίζεται ένας Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς να δακρύζει στην τελευταία του υπηρεσία.



Το σχετικό στιγμιότυπο ανέβασε στο TikTok η αδερφή του Γιώργου, εκφράζοντας την περηφάνεια της. «Τελευταία υπηρεσία σαν ΕΥΖΩΝΑΣ! σε ευχαριστούμε ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, που μας έκανες τόσο μα τόσο υπερήφανους», έγραψε στη λεζάντα.

Οι προβολές ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο μέσα σε λίγες ώρες, με χιλιάδες χρήστες να αποθεώνουν το μέχρι χθες μέλος της Προεδρικής Φρουράς.



@helenatsioulou

Τελευταία υπηρεσία σαν ΕΥΖΩΝΑΣ ! σε ευχαριστουμε ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, που μας εκανες τοσο μα τοσο υπερηφανους ! 🩵 #euzonesofgreece #evzonesofgreece #evzones #tsolias#presidentialguard @Tomb of the unknown soldier.

♬ To Vals Ton Hamenon Oniron – Hristos Zerbinos & Miltos Logiadis

Χιλιάδες ήταν επίσης τα αποθεωτικά σχόλια με πολλούς να εκφράζουν τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια τους.

Η Προεδρική Φρουρά είναι τελετουργική μονάδα πεζικού, η οποία φρουρεί τον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς και το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί την ύστατη μονάδα Ευζώνων εντός του Ελληνικού Στρατού, ενώ είναι στενά συνδεδεμένη με την παραδοσιακή ενδυμασία των Ευζώνων, η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της ενδυμασίας των κλεφτών κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Χαρακτηριστικότερο τμήμα της συγκεκριμένης ενδυμασίας αποτελεί η φουστανέλα. Κατά τη διάρκεια των περιόδων μεταξύ 1868-1914 και 1937-1973 (με ορισμένες παύσεις), η φρουρά περιελάμβανε, επίσης, μονάδα ιππικού.

hellasjournal.com









error: Content is protected !!