ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕ… ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Φαίνεται πως η τύχη διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας. Η τύχη, η οποία σε άλλους χαμογελά και άλλους τους... ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Φαίνεται πως η τύχη διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας. Η τύχη, η οποία σε άλλους χαμογελά και άλλους τους κατακεραυνώνει, αποτελεί για εμάς τους ανθρώπους κάτι το πολύ σπουδαίο.

Διαβάζω πως για  εμάς τύχη είναι, ένα ακόμη τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος και χρώματος «πορτοκαλί», το οποίο έρχεται εσπευσμένως και θα έχουμε την τύχη να μας ανακουφίσει καθώς κατά τις μεσημβρινές ώρες θα είναι σχετικά φθηνό, αφού βρίσκονται στο «φουλ» της απόδοσής τους οι ανεμογεννήτριες. Τυχεροί όσοι το χρησιμοποιούν και ας κρυώνουν ή ζεσταίνονται το βράδυ.



Τυχεροί επ’ αυτού και όσοι ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πληρώνουν πολύ φθηνότερα από εμάς την μεγαβατώρα. Για παράδειγμα, στην Ισπανία κοστίζει 26 και στην Γαλλία 22 ευρώ, ενώ σε εμάς που έχουμε την ατυχία να είμαστε πιο κοντά στην Ουκρανία,  στοιχίζει 136 ευρώ.



Στην Γαλλία, επίσης, τυχεροί είναι ακόμη αυτοί που δεν εργάζονται στον δημόσιο τομέα και μπορούν να γεύονται ακόμη το κρέας. Ήδη, από το Δημαρχείο των Παρισίων, έχει ξεκινήσει στους εργαζόμενους, η σίτιση με χορταρικά, καθότι, -λέει-, το απαιτεί η κλιματική αλλαγή, η οποία δεν δέχεται να «εξαεριζόμαστε» με οσμή κρέατος.

Στην Ελλάδα πάλι και επί του αυτού θέματος, όπως διαβάζω στις εφημερίδες, δεν θα αποζημιωθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, των οποίων η τελευταία κακοκαιρία τους κατέστρεψε τα πάντα. Άτυχοι, γιατί ο άνεμος δεν ξεπερνούσε τα οκτώ μποφόρ, όπως ορίζει ο νόμος.



Ατυχία και στο Άγιον Όρος, όπως προδικάζουν οι σεισμολόγοι μας, προβλέποντες μεγάλους σεισμούς, οι οποίοι θα του κάνουν μεγάλη ζημιά, και που αν επαληθευθούν ως οι Προφήτες, άτυχοι θα είναι και οι μονάζοντες εκεί, αλλά και οι τυχόν επισκέπτες.



Χίλιες κάμερες θα τοποθετηθούν στην Αθήνα προς κακήν τύχην των οδηγών, οι οποίοι δεν τηρούν τον κώδικα κυκλοφορίας. Το μέτρο θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Τυχεροί όσοι δεν καπνίζουν και ενοχλούνται από τους καπνούς τον άλλων. Άτυχοι οι άλλοι, που θα τους απαγορευθεί να καπνίζουν ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους για να μην επιδεινωθεί η κλιματική αλλαγή, με απόφαση της Κομισσιόν.



error: Content is protected !!