ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ; ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το από καιρού εις καιρόν, και συνήθως κατόπιν εορτής, να συνέρχονται τοπικές και διεθνείς Επιτροπές, προκειμένου να εκδίδουν «ψηφίσματα» και... ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το από καιρού εις καιρόν, και συνήθως κατόπιν εορτής, να συνέρχονται τοπικές και διεθνείς Επιτροπές, προκειμένου να εκδίδουν «ψηφίσματα» και να ευχολογούν για την ακρίβεια, τους πολέμους, την κλιματική αλλαγή, τον υπερπληθυσμό της Γης τον διαβάζω οποίον έχουν βάλει εσχάτως στο στόχαστρο, την πυρηνική ενέργεια, ή ό,τι άλλο, θαρρώ πως κακό δεν κάνει αλλά ούτε και καλό, αφού κανένα αποτέλεσμα δεν φέρνει και κανείς από τους επιπληττόμενους δεν ανταποκρίνεται σε ψηφίσματα και παραινέσεις.



Εύχομαι πάντως, αυτό το προχθεσινό συνέδριο του ΟΗΕ με κύριο θέμα του την κατάπαυση του πυρός στην Μέση Ανατολή, να πιάσει τόπο, αν και το πρότερο ιστορικό των πολέμων, δεν μου αφήνει περιθώρια πίστης, καθώς διαβάζω μάλιστα, πως εχθές πάλι, ο ισραηλινός στρατός έπληξε εξήντα στόχους της Χεζμπολάχ, και εκείνη έστειλε μήνυμα πως θα μετανιώσουν αυτοί που την έχουν βάλει στο στόχαστρο.



Στον ευρωπαϊκό Βορρά, τώρα και εχθές πάλι, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι «χτύπησε» πυρηνικό σταθμό στην Ζαπορίζια, και άσχετα με τα ψηφίσματα, ΗΠΑ και Ευρώπη, είναι διατεθειμένες  να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν την Ουκρανία με χρήματα και εξοπλισμούς, και με απειλές μάλιστα να πλήξουν και αυτήν την Μόσχα, η οποία με την σειρά της θα πλήξει ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Αλήθεια, δεν υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό, σε αυτές τις περιπτώσεις, από τα «ψηφίσματα»;







error: Content is protected !!