ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝΤΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πιο υπομονετικό λαό από τους Έλληνες, μάλλον δεν έχω συναντήσει, ούτε έχω ακούσει και για κανέναν άλλον. Η υπομονή, η... ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝΤΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πιο υπομονετικό λαό από τους Έλληνες, μάλλον δεν έχω συναντήσει, ούτε έχω ακούσει και για κανέναν άλλον.

Η υπομονή, η οποία μας χαρακτηρίζει, είναι παροιμιώδης, πιστεύω δε ότι φτάνει και μέχρι του σημείου της αναισθησίας.



Αφορμή λαμβάνω, από αυτά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, για τα οποία, όταν πετσόκοψαν τις συντάξεις όλοι έκαναν υπομονή και δεν μίλησαν, και που τόσα χρόνια υπέμειναν και υπομένουν το παιχνίδι των υποσχέσεων πως για όσους από αυτούς δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, τα οποία έγιναν, θα λάβουν τα οφειλόμενα.



Για μία ακόμη φορά, διαβάζω στις εφημερίδες πως 35.000 συνταξιούχοι θα λάβουν  επιτέλους τα οφειλόμενα, και για μία ακόμη φορά βλέπω τους δικαιούχους να υπομονεύουν, έως ότου αυτό επαληθευθεί, φτάνει να είναι καλά να τα πάρουν, και να εξυπηρετήσουν τις διάφορες ανάγκες τους.



Μεγάλη υπομονή κάνουν οι Έλληνες και στο θέμα της ακρίβειας, καθώς περιμένουν πάντα να πέσουν οι τιμές, εκείνες όλο και περισσότερο ανεβαίνουν και μόνο η πίστη τους στο ότι «αύριο όλα θα πάνε καλύτερα», τους σώζει.

Άλλο είδος υπομονής είναι και η πίστη προς τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, από το 2027 και έπειτα, να δούμε καινούργιες ημέρες ευμάρειας.





error: Content is protected !!