ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολύ συχνά, πέφτουν στη αντίληψή μου, κάποια περίεργα φαινόμενα, της καθημερινής μας ζωής,  τα οποία και κρίνω ως γεγονότα αντικρουόμενα,... ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολύ συχνά, πέφτουν στη αντίληψή μου, κάποια περίεργα φαινόμενα, της καθημερινής μας ζωής,  τα οποία και κρίνω ως γεγονότα αντικρουόμενα, και παραξενεύομαι γιατί τα θεωρώ παράξενα. Θα παραθέσω ορισμένα από αυτά.

Πενήντα χρόνια ζωής και προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας, τιμήθηκαν εχθές με αποχή των πρώην πρωθυπουργών κ. κ. Σαμαρά και Καραμανλή, οι οποίοι δήλωσαν απόντες.



Ψηφίζονται νόμοι συνεχώς, αλλά λίγοι τους καταλαβαίνουν. Οπαδική βία, είχαμε και προχθές, -εφηβική παράκρουση επίσης, καθώς μάλιστα αυτή τη φορά κούρεψαν το θύμα και μετά το ξυλοκόπησαν, όσο δε για τα «κινητά» στις τάξεις των σχολείων, 7.000 έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, και η «συγκομιδή» συνεχίζεται. Ουδείς υπακούει.



Το 18% των Ελλήνων αντιμετωπίζει ακραία φτώχεια, αναφέρει η εφημερίδα
«Κόντρα», αλλά οι χαμηλοσυνταξιούχοι, κάτω των 700 ευρώ μηνιαίως, δεν θα απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο επίδομα 150 έως 200 ευρώ, όπως αναγράφεται στην εφημερίδα «Τα Νέα».



Κάποιοι Δήμοι, «ξεχνούν» να πληρώσουν το «ρεύμα» και η ΔΕΔΗΕ, συνεπής αυτή, στις υποχρεώσεις της, κόβει την παροχή και οι μαθητές δεν βλέπουν, δεν ζεσταίνονται και ούτω καθ’ εξής.

Πολλοί κατηγορούνται ως άσπλαχνοι και ρατσιστές όταν διαμαρτύρονται για τους πρόσφυγες που κατακλύζουν την χώρα μας. Τώρα, η Γερμανία, η οποία  τους υπέρ-στήριζε, τους διώχνει «άρον-άρον», και μάλιστα ζητεί και από την Ελλάδα να θωρακίσει τα σύνορά της.



Ίσως γι’ αυτό και η ελληνική Κυβέρνηση, προτρέπει χίλιους «ενδιαφερόμενους» να αφήσουν τα μέρη που ζουν και να πάνε να κατοικήσουν στην περιοχή του Έβρου, παρέχοντάς τους και ένα ε’ άπαξ «μπόνους», δέκα χιλιάδων ευρώ. Όλα τα άλλα από την τσέπη τους και φυσικά, χωρίς προσφορά εργασίας, αφού θα δημιουργήσουν από μόνοι τους ένα μικρό χωριό, και όλα θα κινήσουν από την αρχή.



Εντωμεταξύ, υπερθωρακίζονται τα σύνορα στον Έβρο, αλλά η θάλασσα, μένει πάντα ανοιχτή και προχθές πλημμύρισε η Σάμος από πρόσφυγες, και όπως διαβάζω στην εφημερίδα «Κόντρα», -και πάλι-, ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ διατελούν υπό
«πορτοκαλί» συναγερμό για μετανάστες και τρομοκρατία.

Βαριές τιμωρίες έρχονται για όσα σπίτια μένουν κλειστά και δεν αξιοποιούνται, όπως έχει ανακοινωθεί, και στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», διαβάζω πως ανέρχονται σε 900. 000, ενώ τα 500. 000 από αυτά ανήκουν στο Δημόσιο και παραμένουν αναξιοποίητα. 

error: Content is protected !!