ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΥΠΟ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΥΠΟ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο 2,9% ανέρχεται ο γενικός πληθωρισμός του Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τον Αύγουστο που εφτασε το... ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο 2,9% ανέρχεται ο γενικός πληθωρισμός του Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τον Αύγουστο που εφτασε το 3%. Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός των τροφίμων είναι στο 3,2% με τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις σε ελαιόλαδο (38,9%), ψάρια (9,9%), φρούτα (7,7%) και ρεύμα (11,3%).



Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, έχει μειωθεί η κατανάλωση σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί (- 6%), κρέας (-16%), φρέσκο γάλα (-42%), ελαιόλαδο (-35%) και φρέσκα φρούτα (-11%).

Κι ενώ όλα αυτά αναδεικνύουν την περεταίρω φτωχοποίηση, διαβάζω σε πηχυαίους τίτλους της εφημερίδας «Κόντρα», πως ο κ. Χατζηδάκης, διεμήνυσε στους συνταξιούχους, να ξεχάσουν τα «αναδρομικά», παρά το γεγονός ότι αναμένεται τελεσίδικη απόφαση από το Ειδικό Δικαστήριο.



Από την άλλη, νέα ταξίματα από την Κυβέρνηση, Να σημειώνουν πως υπάρχει ελπίδα με υποσχέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ( Εφημερίδα «Απογευματινή»), για «πρωτοβουλίες σε Υγεία, Άμυνα και Αστυνομία». Ήδη δε, στην εφημερίδα «Μανιφέστο» διαβάζω πως το ΕΣΥ, «αλλάζει με στρατηγικό σχέδιο» της Κυβέρνησης.



Ίσως έτσι, λειτουργήσουν σύντομα και τα χειρουργεία στο «Παίδων», όπου, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», 4.000 παιδιά αναμένουν να χειρουργηθούν, κι ας επιμένει το «Μακελειό» πως στο Νοσοκομείο «Μεταξά», υπάρχει έλλειψη ακόμη και γαζών.



Αλλά, και για τις υψηλές τιμές, -με τις οποίες ξεκίνησα να γράφω-, μας πληροφορεί ο «Ελεύθερος Τύπος», πως η Κυβέρνηση κατάφερε να πείσει τα «super-markets», να μειώσουν τιμές, ως το τέλος του έτους.

Σε τρεις μήνες δηλαδή.



error: Content is protected !!