ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το Νόμπελ Ειρήνης, απένειμαν σε Ιαπωνική Οργάνωση Επιζώντων της Ατομικής Βόμβας, που έπληξαν «τότε» την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οκτώ... ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το Νόμπελ Ειρήνης, απένειμαν σε Ιαπωνική Οργάνωση Επιζώντων της Ατομικής Βόμβας, που έπληξαν «τότε» την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οκτώ δεκαετίες αργότερα, που θα πει ότι κανείς «επιζών» πλέον επιζεί. Επιζών ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ, το είχε αρνηθεί όταν του το προσέφεραν.

Χίλια σαράντα τρία δέντρα «θυσιάστηκαν» στην Κηφισιά, για να οικοπεδοποιηθεί ο χώρος. Συμβολή στην αποτέφρωση των δασών;



 «Είναι αναγκαιότητα το ΕΚΑΣ και τα δωρεάν φάρμακα» τονίζουν Αλέξης και Αγγελική Μητροπούλου, την στιγμή που η Κυβέρνηση πρεσβεύει τα αντίθετα και παραγράφονται ακόμη και τα «αναδρομικά» στους συνταξιούχους.

Από την άλλη, η Κυβέρνηση προαναγγέλλει 1,2 δις ευρώ ενίσχυση σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις.



Νέα ενδιαφέροντα για τον καιρό. Κατά τα «μερομήνια» βαρύτατος χειμώνας σε όλον τον κόσμο με στοίβες χιονιού για να ανακάμψει και η κλιματική κρίση. Οι μετεωρολόγοι ωστόσο, προβλέπουν Νοέμβριο και Δεκέμβριο με αφόρητες ζέστες.

Συμβούλευαν να προτιμήσουμε το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για να είμαστε ξένοιαστοι ότι δεν θα πληρώνουμε πολλά. Τώρα το καταργούν, και την «πατήσαμε»!



Μία νέα πανδημία μας απειλεί, λέει η καθηγήτρια επιδημιολογίας Θ. Ψαλτοπούλου, προερχόμενη, -όποια στιγμή-, από 30 παθογόνα μικρόβια, τα οποία το έχουν βάλει σκοπό να μας ξεκάνουν.

Στην Γερμανία της τέως ευμάρειας, 25 εκατομμύρια εργαζόμενοι ζητούν αύξηση μισθών 8%, ενώ στο Κόσσοβο, η Κυβέρνηση από καλή της θέληση, τους αύξησε σε 20%, και όλοι χάρηκαν.



Η οπαδική και η μαθητική βία συνεχίζονται, παρά την αυστηρότητα των Νόμων.

Είχε, λέει, εξοφλήσει το δάνειό του σε Τράπεζα, του πήραν το σπίτι, και πολλά χρόνια μετά, του το επιστρέφουν και με το πάρα-πάνω μάλιστα, δηλαδή και με αποζημίωση.

Είναι θλιβερό αλλά αλήθεια, πως κάποια πολιτικά κόμματα στην χώρα μας, διαμελίζονται σε κομματάκια.



error: Content is protected !!