ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΦΘΗΝΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΦΘΗΝΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Διαβάζω με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση ότι, οι μεγάλες εταιρείες των super markets, θα προβούν «προσεχώς» σε μείωση τιμών... ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΦΘΗΝΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Διαβάζω με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση ότι, οι μεγάλες εταιρείες των super markets, θα προβούν «προσεχώς» σε μείωση τιμών έως και 20% σε  εξακόσια (600) προϊόντα άμεσης αναγκαιότητας για τον καταναλωτή. Ωστόσο, άλλες εφημερίδες, μιλάνε για 6 έως 15% μείωση στις τιμές και μόνο για 123 προϊόντα, κα μέχρι τέλους θα δούμε πόσα.



Ουδεμία αμφιβολία πως η δυνατότητα αυτή, θα υπήρχε και πρωτύτερα, όταν μας άφηναν να καταλάβουμε πως οι παραγωγοί και οι μεταπράτες ήσαν υπεύθυνοι για την ακρίβεια, συνηγορούντων των διεθνών πολέμων και της κλιματικής αλλαγής.

Ας ευχηθούμε λοιπόν, χωρίς καλάθια νοικοκυριού και άλλες ταμπελίτσες φθήνιας, να δούμε καλύτερες ημέρες.



Παράλληλα, διαβάζω πως στο Βέλγιο, ο κατώτερος μισθός ανέρχεται στα 2. Ο29,86 ευρώ, και με παρηγορεί πως και στην Ελλάδα, για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση υπόσχεται αυξήσεις στους μισθούς, ίσως όχι κατά 28%, όπως έμαθα για το Κόσσοβο, αλλά και το 2,5%, καλό είναι στα ολότελα.



Επισκεπτόμενος δε αυτήν την χώρα, βρήκα και τιμές λογικές στα προϊόντα των ειδών βασικής διατροφής, όπως για παράδειγμα στο εισαγωγής ελληνικό γιαούρτι με 0,75 λεπτά έναντ 2 έως 4 ευρώ στην Ελλάδα, ή στην εστίαση με 3 ευρώ ψητό φιλέτο κοτόπουλου, 2, 50 ευρώ πλούσια «ελληνική σαλάτα» (χωριάτικη), 2,50 ευρώ σουβλάκι με πίτα και τηγανητές πατάτες, καφέ και τσάϊ με 0,70 λεπτά και παγωτό τρεις μπάλες μεγάλες αντί 3 ευρώ, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.



Τώρα, στην εφημερίδα «Τα Νέα», διαβάζω πως ούτε με 1.500 ευρώ «δεν βγαίνει ο μέσος Έλληνας» τον μήνα, αλλά πιστεύω πως με τις μειώσεις και αυξήσεις  σε μισθούς, συντάξεις και όπου αλλού εξαγγέλλεται, όπω ανέφερα πιο πάνω, όλα θα πάνε καλά.



error: Content is protected !!