ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝ ΑΦΘΟΝΙΑ
Το σχόλιο της ημέρας 26 Νοεμβρίου 2024 fonisalaminas
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη
Όλη η ζωή μας επί της Γης, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο «ερωτηματικό». Το οποίο προφανώς ξεκινά και διαμορφώνεται από τα άλλα πολλά ερωτηματικά της καθημερινότητας. Το σκέπτομαι καμιά φορά και διαρκώς το αντιμετωπίζω, όπως όλος ο κόσμος, σε διαρκή συχνότητα.
Κάποια από τα ερωτηματικά μου αυτών των ημερών, παραθέτω με καλή προαίρεση, όπως την είδηση πως κάθε 10 πρώτα λεπτά, μία γυναίκα δολοφονείται σε όλον τον κόσμο. Και οι Κυβερνήσεις τί κάνουν; Παραπέμπουν το δολοφόνους στην Θεία Δίκη;
Στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», διαβάζω πως κατά 50%, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα λευχαιμίας μετά τους εμβολιασμούς κατά κορωνοϊού.
Διαβάζω επίσης πως όλη η Ευρώπη έχει ξεσηκωθεί και στέλνει άρματα και πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και η Ρωσία απειλεί με αντεπίθεση και στο βάθος Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με ολέθριες συνέπειες και αναρωτιέμαι προς τί όλο αυτό το κακό, μαζί με όλα τα άλλα πολεμικά μέτωπα σε όλον τον κόσμο και τόσα πολυεκατομμύρια έξοδα, όταν σιγά-σιγά αφανιζόμαστε από την φτώχεια, η οποία οδηγεί στην πείνα;
Και να, επί του προκειμένου που η Eurostat, κατατάσσει την Ελλάδα μας στην πρώτη θέση φτώχειας της Ευρώπης, όπως διαβάζω στην «Εστία» και πως 2 στους 3 Έλληνες δηλώνουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα του βίου τους.
Κι ενώ οι συντάξεις αυξάνονται κατά 2,4 % τον μήνα, ήτοι από 10 έως 75 ευρώ, να που επανεμφανίστηκαν δριμύτερες και οι Εισπρακτικές Εταιρείες, οι οποίες τηλεφωνικώς και δι’ αλληλογραφίας, ενοχλούν κατά κόρον τους χρεοφειλέτες. Μα καλά, δεν έλεγαν πως το απαγόρευσαν αυτό το πράγμα, γιατί ήταν παράνομο; Τέλος πάντων, στην «Εστία» διαβάζω πως θα τιμωρηθούν οι Τράπεζες για υπερκέρδη και θα υπάρξουν νέες φορολογίες γι’ αυτές και τους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ στην «Απογευματινή» πως έρχονται επιδοτήσεις διαρκείας για φθηνότερο ρεύμα.
Άκουσα εχθές και στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, κρίση καλεσμένου σε εκπομπή πως έτσι όπως αποδυναμώθηκαν τα πολιτικά μας κόμματα, δύσκολο να μπορούμε να πάμε σε εκλογές, καθώς πλέον δεν υφίσταται ισχυρή Αντιπολίτευση. Και αναρωτιέμαι για μία ακόμη φορά, γιατί οι ΗΠΑ έχουν μόνο δύο εκλογικά κόμματα και εμείς δεκάδες κομματάκια.