“Στη Σαλαμίνα πετάτε τόση επισκεψιμότητα στα σκουπίδια και τώρα έρχεται το τέρας να σας τα πάρει όλα!” “Στη Σαλαμίνα πετάτε τόση επισκεψιμότητα στα σκουπίδια και τώρα έρχεται το τέρας να σας τα πάρει όλα!”
Η Σαλαμίνα διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια υπήρξε διέξοδος των κατοίκων των δυτικών προαστίων προς τη θάλασσα. Ένα νησί που θεωρείται «ταπεινό» σε... “Στη Σαλαμίνα πετάτε τόση επισκεψιμότητα στα σκουπίδια και τώρα έρχεται το τέρας να σας τα πάρει όλα!”

Η Σαλαμίνα διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια υπήρξε διέξοδος των κατοίκων των δυτικών προαστίων προς τη θάλασσα. Ένα νησί που θεωρείται «ταπεινό» σε σχέση με τουριστικούς προορισμούς του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου. Αλλά με φυσική ομορφιά που καταφέρνει σε πολλά σημεία να παρότι ασκούνται ποικίλες πιέσεις στο περιβάλλον. Ο βιολογικός καθαρισμός στην Ψυττάλεια έφερε τα τελευταία χρόνια ξανά ζωή στη θάλασσά της και απέδωσε εκ νέου, σε ντόπιους και  επισκέπτες, παραλίες που για χρόνια ήταν ακατάλληλες για κολύμβηση. Όμως το ενδεχόμενο να γεμίσει το νησί με τεράστιες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας είναι εφιαλτικό.

Παρακινημένος από το άρθρο μας Η Σαλαμίνα εκπέμπει SOS ο κ. Μιχάλης Νικολόπουλος επισημαίνει ότι το αγαπημένο του νησί δεν φροντίζει όσο πρέπει τον επισκέπτη του και την τουριστική του κίνηση και τονίζει: “Τότε γιατί να μην έρθει και σε σας το τέρας της εκμετάλλευσης της θάλασσας να σας τα πάρει όλα;”



Ολόκληρη η παρέμβαση του Νικολόπουλου:

Επισκέπτομαι την Σαλαμίνα πάνω από τριάντα χρόνια τώρα. Ο λόγος είναι μια ήσυχη παραλία, λίγο ψάρεμα και γενικότερα γιατί μπορώ χωρίς μεγάλο κόπο και κόστος να έχω αυτές της αποδράσεις που είναι σημαντικό για πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας…

Στα τριάντα χρόνια λοιπόν γνωρίζω πολλά θέματα για την Σαλαμίνα, θα μπορούσα να πω ότι κάθε χρόνο χειρότερα στο κοντινό μας νησί από πλευρά του δήμου. Μόνο ιδιώτες με λίγο πνεύμα προσφέρουν κάτι ξεχωριστό. Έχουν τόση επισκεψιμότητα στο νησί που θα έπρεπε να χορεύουν από χαρά πρώτα και κατόπιν να το πάρουν σοβαρότερα το θέμα προσφέροντας χώρους και λόγους για όλους αυτούς τους επισκέπτες. Όμως είναι πολύ φτωχό το πακέτο.



Το μόνο που μπορείς να κάνεις εκεί είναι μπάνιο φαΐ, καφέ. Σε παροχές υπάρχει παντελώς έλλειψη δραστηριοτήτων. Τόσες παραλίες και μόνο ξερά παγκάκια προσφέρει ο Δήμος. Επισκέπτεσαι ένα βαρκολίμανο συναντώντας μια ταμπέλα απ’ έξω που γράφει με μπογιά που περίσσεψε από κάγκελα: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΔΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΩΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, λες και είναι ναυπηγεία…

Αυτό λοιπόν που μπορώ ξεκάθαρα να πω είναι ότι όταν δεν εκμεταλλεύεσαι καθόλου για τουριστικούς λόγους τόσες περιοχές, τότε γιατί να μην έρθει και σε σας το τέρας της εκμετάλλευσης της θάλασσας να σας τα πάρει όλα;

Τη μισή Σαλαμίνα την κρατάει το ναυτικό και όπως πάει την άλλη μισή οι ιχθυοκαλλιέργειες. Και εσείς δεν δώσατε ποτέ λόγο στον επισκέπτη να ξαναέρθει… ούτε ένα ντους ούτε ένα σκίαστρο ούτε τίποτα από καμιά δραστηριότητα από τις πολλές που θα μπορούσε να κάνει εκεί κάποιος με τόση θάλασσα. Θα μπορούσα να γράφω ώρες για αυτά τα θέματα, αλλά νομίζω ότι έχετε πάρει το μήνυμα.

xaidarisimera.gr



error: Content is protected !!