

Πανηγυρίζουν αυτοί που οδηγούν το Δήμο σε οικονομική κατάρρευση!!!
ΑΡΘΡΑ (ΕΙΔΗΣΕΙΣ)ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΜΑΝΟΣΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 31 Μαρτίου 2025 fonisalaminas


του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικού Συμβούλου
Αυτοί που οδηγούν τον Δήμο στην οικονομική κατάρρευση,
Αυτοί που προχώρησαν σε μία οικονομικά επιζήμια σύμβαση για τον Δήμο για τον οδοφωτισμό αντί ποσού 15 εκατομμύριων!!!!!!!!!! για 12 χρόνια υποθηκεύοντας τα ανταποδοτικά του Δήμου.
Αυτοί που ελέγχονται για σοβαρές παραλείψεις από τον οικονομικό έλεγχο ο οποίος έγινε στο Δήμο από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους,
Αυτοί που αφήνουν την Δημόσια περιουσία του Δήμου να ρημάξει (Δημοτικό Αναψυκτήριο) και δεν προβαίνουν σε ενοικίαση μειώνοντας την περιουσία του Δήμου.

Αυτοί που έσπασαν κάθε ρεκόρ απ ευθείας αναθέσεων στην θητεία τους,
Αυτοί που αύξησαν τα Δημοτικά τέλη σε ένα χρόνο δύο φορές.
Έχουν το πολιτικό θράσος μέσω των «παρατηρητών» γνωστών — αγνώστων ανωνύμων κουκουλοφόρων, οι οποίοι φαίνεται ότι τους εκπροσωπούν (άραγε με εντολή τους;), να αναφέρουν ότι έκανα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον Προοϋπολογισμό και απορρίφτηκε και μάλιστα να πανηγυρίζουν, αντί να σκύψουν με ταπεινότητα το κεφάλι και να κοιτάξουν πως θα μπορέσει ο Δήμος να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση.


Πανηγυρίζουν όταν το Παρατηρητήριο Οικονομικής αυτοτέλειας τους στέλνει από 24/12/24 έγγραφο (σχετικό 1) και τους αναφέρει ότι έχουν έλλειμμα στα ταμεία τους και τους καλεί να προβούν σε αναγκαία προσαρμογή.
Πανηγυρίζουν γιατί ψήφισαν τον Προϋπολογισμό χωρίς να κάνουν τις απαιτούμενες διορθώσεις!!!!!
Πανηγυρίζουν γιατί στις 27/2/2025 μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τους στέλνει έγγραφο (σχετικό 2) και τους αναφέρει ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ σύμφωνα με την γνώμη του Παρατηρητηρίου!!!!! Κάτι το οποίο έκαναν 26/3


Πανηγυρίζουν γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απορρίπτει την δική μου προσφυγή στις 26/2 και την επόμενη μέρα 27/2 (σχετικό 2) στέλνει στον Δήμο έγγραφο να διορθώσει τον Προϋπολογισμό σύμφωνα με την γνώμη του Παρατηρητηρίου κάτι το οποίο εγώ επικαλέστηκα στην προσφυγή μου (σχετικό 3)!!!!!!

Εάν αυτό δεν είναι η πλήρης οικονομιή αποτυχία τους να συντάξουν προϋπολογισμό και η δικαίωσή μου τι είναι άραγε;
Μία Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία ως ελεγκτικός μηχανισμός έχει χάσει κάθε αξιοπιστία , η οποία ποτέ δεν απαντά σε προσφυγές και σε παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με το αιτιολογικό ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί!!!!!.
Την μοναδική φορά που εξέτασε απόφαση και απάντησε ήταν αυτή στην έγκριση του προϋπολογισμού ,στην οποία όμως κάλεσε τον Δήμο να προσαρμοστεί επί της ουσίας στις δικές μου παρατηρήσεις την οποία όμως προσφυγή μου απέρριψε!!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τους ενημερώνω σε ότι με αφορά και στα πλαίσια του αντιπολιτευτικού μου ρόλου θα συνεχίσω να ελέγχω την διοίκηση όπως κάνω σταθερά και διαχρονικά, για το συμφέρον των πολιτών.