Μαθήματα σκακιού από τον Σκακιστικό Όμιλο Σαλαμίνας Μαθήματα σκακιού από τον Σκακιστικό Όμιλο Σαλαμίνας
Για όσους ενδιαφέρονται, στην Σαλαμίνα, ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι σκακιστικές προπονήσεις για παιδιά στον Σκακιστικό Όμιλο του νησιού. Οι προπονήσεις θα γίνονται από... Μαθήματα σκακιού από τον Σκακιστικό Όμιλο Σαλαμίνας

Για όσους ενδιαφέρονται, στην Σαλαμίνα, ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι σκακιστικές προπονήσεις για παιδιά στον Σκακιστικό Όμιλο του νησιού.

Οι προπονήσεις θα γίνονται από ανθρώπους με μεγάλη αγωνιστική και προπονητική εμπειρία και, πάνω από όλα, με αγάπη για το δημοφιλές παιχνίδι.

Τα τμήματα χωρίζονται σε αρχάριους και προχωρημένους και η μέθοδος που ακολουθείται βασίζεται στην σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη. Τα νέα μέλη, ξεκινώντας, αρχίζουν να μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού και στη συνέχεια, μαθαίνοντας και κατανοώντας τον χώρο στον οποίο διαδραματίζεται το παιχνίδι -την σκακιέρα- ανακαλύπτουν την μαγεία του! Όμως το σκάκι, δεν είναι απλά ένα παιχνίδι που θα περάσεις την ώρα σου. Θα μάθεις να έχεις υπομονή, να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα, σε βάθος, θα ενισχύσει την μνήμη σου. Θα μάθεις, μετρώντας τις κινήσεις σου, να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου. Θα σε μάθει να κερδίζεις μια δύσκολη μάχη, αλλά και να χάνεις. Και όταν χάνεις, θα σε μάθει να ελέγχεις τον τρόπο που παίζεις και να βελτιώνεσαι. Όταν χάνεις, θα σε μάθει να διαχειρίζεσαι την ήττα με τον σωστό τρόπο.

Ακόμα και η ιστορία του παιχνιδιού, η πορεία του στον χρόνο, έχει ενδιαφέρον και μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Οπότε, αν έχετε παιδιά τα οποία παίζουν ήδη σκάκι και θέλουν να ασχοληθούν σε βάθος, ή απλά θέλουν να μάθουν σκάκι, ελάτε στον Σκακιστικό Όμιλο Σαλαμίνας να γνωρίσετε τους προπονητές μας και την ομάδα μας!

Οι προπονήσεις μας:

Δευτέρα: 18.00-19.30 (αρχαρίοι) 19.30-21.00 (προχωρημένοι), με τον κ. Βασίλη Φράγκο (τηλ. 6986973149) και Πεμπτη: 18.00-19.30 (αρχαρίοι) 19.30-21.00 (προχωρημένοι), με τον κ. Διονύση Γαλιατσάτο (τηλ. 6986631040).

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους παραπάνω προπονητές, ή με τον κ. Παναγιώτη Παπαμιχαήλ (τηλ. 6908.563.568).

error: Content is protected !!