Η Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διοργανώνουν το 1ο Webinar με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» Η Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διοργανώνουν το 1ο Webinar με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων»
Πρόσκληση στους πολίτες, να λάβουν μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου... Η Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διοργανώνουν το 1ο Webinar με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων»

Πρόσκληση στους πολίτες, να λάβουν μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου (έναρξη 19:00), απευθύνουν η Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.) οι οποίοι το διοργανώνουν στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο όσο και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν είναι δωρεάν, ανοικτή σε όλους και δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση, σε θέματα διαδικτύου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZckc-6pqz4iGdalclq9NgFOKGvwignCVC8X

Σημειώνεται ότι λόγω των περιορισμένων θέσεων που απαιτεί η διασφάλιση του διαδραστικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, με την υποβολή της φόρμας θα αποστέλλεται στο e-mail των ενδιαφερομένων ο σύνδεσμος για την παρακολούθησή του.

Με αφορμή την δράση ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει πως στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των νέων, όσο και γενικότερα των χρηστών του διαδικτύου από την παραβίαση προσωπικών δεδομένων που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Στη διάρκεια του διαδραστικού Webinar εξειδικευμένοι συνεργάτες του Π.Τ.Α.Α. απαντούν σε ερωτήσεις αναφορικά με μεθόδους και εργαλεία αντιμετώπισης των κινδύνων του διαδικτύου (π.χ. διαδικτυακές απάτες, ψεύτικα profile), την προστασία των ψηφιακών συσκευών (π.χ. κωδικοί πρόσβασης, χρήση antivirus) αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Με την ολοκλήρωση του κάθε Webinar οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης ενώ διακριτή βεβαίωση θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν έναν πλήρη σεμιναριακό κύκλο (οκτώ webinars).

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!