BOYΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ! BOYΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ!
BOYΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ!!!!! Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ!!!! Επί 16 μήνες στο Δημοτικό... BOYΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ!

BOYΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ!!!!!

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ!!!!

Επί 16 μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο φωνάζω με αγωνία για τα σαπιοκάραβα τα οποία ήρθαν από την Ελευσίνα και βουλιάζουν στο Αρχαίο λιμάνι .

Η Δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έκανε ένα έγγραφο διαμαρτυρίας όταν η Ελευσίνα τα έδιωχνε πανηγυρίζοντας, αλλά αντίθετα με τον τρόπο της δικαιολογούσε την παρουσία τους. Τα ηχητικά από το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ακουστεί κατ επανάληψη.

Για αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση, αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου στις 14/2/2022 και σύντομα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Στην καταγγελία μας είχαμε κάνει αναφορά και για το «Αγία Ζώνη ΙΙ» το οποίο είχε πάρει κλίση. Το πλοίο βυθίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 κοντά στη Σαλαμίνα, λίγο μετά τον απόπλου του από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου φορτωμένο με πετρέλαιο. Η Περιβαλλοντική ρύπανση που δημιούργησε ήταν τεράστια όπως τεράστια και τα ερωτηματικά αυτού του ναυαγίου. Ο Όμιλος Σπανόπουλου ανακοινώνει στις 29 Νοεμβρίου 2017 ότι «οι εργασίες ανέλκυσης του βυθισμένου Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς .

Το ναυάγιο ανελκύσθηκε ασφαλώς και κατόπιν εντολής της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μεταφέρθηκε, παρουσία λιμενικών αρχών, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ σε πλησιέστερες εγκαταστάσεις ώστε να διενεργηθούν οι απαραίτητες επιθεωρήσεις».

Ερωτώνται οι αρμόδιες υπηρεσίες , Λιμεναρχείο Πειραιά, Λιμενικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Υπουργείο Πολιτισμού:

Η μεταφορά του ναυαγίου Αγία Ζώνη ΙΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ στις πλησιέστερες εγκαταστάσεις (Σπανόπουλου )τι σημαίνει; Τέσσερα χρόνια θεωρούνται προσωρινά;

Το σημείο που βρίσκεται αγκυροβολημένο το Αγία Ζώνη ΙΙ είναι εντός των ορίων των εγκαταστάσεων του Ναυπηγείου;

Υπάρχει άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για την αγκυροβολία του πλοίου και πολύ περισσότερο για την συνεχιζόμενη παραμονή του;

Ποιες είναι οι επιθεωρήσεις οι οποίες έγιναν στο πλοίο και ποια τα αποτελέσματα;

Γιατί το πλοίο παραμένει με κλίση τέσσερα σχεδόν χρόνια στον Ιστορικό Αρχαιολογικό τόπο όπου έφθασε στο σημείο σήμερα να βυθίζεται;

Τα ερωτήματα ζητούν απάντηση.

Η Σαλαμίνα μετατρέπεται σε Νεκροταφείο πλοίων!!!

Η Δημοτική Αρχή απλός θεατής παρακολουθεί τις εξελίξεις!!!!

Μάνος Δερτούζος
Δημ. Σύμβουλος

error: Content is protected !!