Έκλεβαν ρεύμα σε ακίνητο του δήμου και ο «λογαριασμός» θα σταλεί στους δημότες! Έκλεβαν ρεύμα σε ακίνητο του δήμου και ο «λογαριασμός» θα σταλεί στους δημότες!
Μια απίστευτη ιστορία ρευματοκλοπής ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα κτήριο όπου είχε μισθωθεί, ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων στα Ψαχνά για την στέγαση κοινωνικών δημοτικών υπηρεσιών... Έκλεβαν ρεύμα σε ακίνητο του δήμου και ο «λογαριασμός» θα σταλεί στους δημότες!

Μια απίστευτη ιστορία ρευματοκλοπής ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα κτήριο όπου είχε μισθωθεί, ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων στα Ψαχνά για την στέγαση κοινωνικών δημοτικών υπηρεσιών ήταν με κομμένο το ρεύμα από το 2019. Ωστόσο μετά από έλεγχο που διενήργησε ο ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώθηκε ότι το ρολόι της ΔΕΗ ήταν παράνομα συνδεδεμένο.



Πρόκειται για ακίνητο κοντά στην πλατεία Ψαχνών που ο δήμος είχε νοικιάσει πριν δυο χρόνια. Στο συγκεκριμένο κτήριο όμως το ρεύμα είχε κοπεί από την ΔΕΗ στις 5-12-2019. Ο ΔΕΔΔΗΕ όμως μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια και συγκεκριμένα στις 2/1/2024 έκανε έλεγχο και διαπίστωσε ότι το ρολόι είχε επανασυνδεθεί παράνομα.

Στην συνέχεια έστειλε έγγραφο στο δήμο και επέβαλε πρόστιμο βάσει των «χαμένων» κιλοβατώρων ύψους 4.700 ευρώ. Το θέμα έφερε στην δημοτική-οικονομική επιτροπή του δήμου ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς ζητώντας να παρθεί απόφαση για την πληρωμή του προστίμου.



Η πλειοψηφία του δήμου ψήφισε την πρόταση ενώ η αντιπολίτευση του Γιάννη Μπουροδήμου την καταψήφισε ζητώντας παράλληλα την διενέργεια ΕΔΕ για το ποιος ευθύνεται σχετικά με την ρευματοκλοπή.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα:



Γιατί η δημοτική αρχή δέχθηκε να πληρώσει το πρόστιμο χωρίς πρώτα να βρει ποιος συνέδεσε παράνομα το ρολόι του δημοτικού κτηρίου;

Γιατί νοικιάστηκε ένα κτίριο που έχει κομμένο ρεύμα και δεν ελέγχθηκε το ρολόι του;

Ποιος δημοτικός παράγοντας είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των δημοτικών κτιρίων;



Πρόκειται για ρευματοκλοπή από το ρολόι του δήμου για ηλεκτροδότηση άλλου ακινήτου ή έγινε παράνομα σύνδεση για την ηλεκτροδότηση του δημοτικού κτηρίου;

Εάν κάποιος συνέδεσε το ρολόι αυθαίρετα και παράνομα εν γνώση δημοτικών παραγόντων τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες που πληρώνουν τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς;



Τα συγκεκριμένα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν πριν φορτωθεί και πάλι στους δημότες ένα «χαράτσι» (μέσω των δημοτικών τελών) για μια ρευματοκλοπή για την οποία δεν γνωρίζουν ούτε το υπεύθυνο, ούτε το λόγο που γινόταν!

aftodioikisi.gr



error: Content is protected !!