ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ»: Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για το κόστος επισκευής και λειτουργίας του ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ»: Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για το κόστος επισκευής και λειτουργίας του
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ»: Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για το κόστος επισκευής και λειτουργίας του Ένας διακαής πόθος του Περαματιώτικου λαού... ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ»: Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για το κόστος επισκευής και λειτουργίας του

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ»: Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για το κόστος επισκευής και λειτουργίας του

Ένας διακαής πόθος του Περαματιώτικου λαού τείνει να γίνει πραγματικότητα. Πρόκειται για την επισκευή του Δημοτικού κολυμβητηρίου «Γεώργιος Κασιμάτης», το οποίο κατασκευάστηκε με ολυμπιακές προδιαγραφές, εγκαινιάστηκε το 2006 και έμεινε σε λειτουργία μόνο για 2 χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει εγκαταλελειμμένο και με σημαντικές φθορές από το χρόνο και από άτομα που κατά καιρούς το λεηλάτησαν.

Η σημερινή δημοτική αρχή, υλοποιώντας την προεκλογική της δέσμευση, τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΤΕΧΝΑΘΛΟΝ»(ΙΚΕ) κ. Νίκο Σπηλιοτόπουλο προκειμένου η εταιρία, με την εποπτεία του κοσμήτορα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Γιώργου Κυπραίου, να προχωρήσει στις σχετικές μελέτες και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος για το κόστος επισκευής του κολυμβητηρίου και για την πιο συμφέρουσα του, για τον λαό του Περάματος, επιλογή λειτουργίας του.



Η μελέτη ετοιμάστηκε και την περασμένη Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους δημότες του Περάματος την δαπάνη που απαιτείται για την κάθε λύση που προτείνουν.

 Και αυτό γιατί, όπως τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος, «ο Δήμος, για τόσο μεγάλα θέματα και για τόσο μεγάλα ποσά, δεν διοικείται με απόφαση δημάρχου αλλά την απόφαση θα την πάρουμε όλοι μαζί».



Συνοπτικά το κόστος επισκευής είναι 95.000 ευρώ χωρίς ενεργειακή αναβάθμιση και για να λειτουργήσει απαιτούνται 624.000 ευρώ  ετησίως.

Με 360.000 ευρώ για ενεργειακά αναβαθμισμένο εξοπλισμό, χρειάζεται  473.000 ευρώ ετησίως για να λειτουργήσει.

Ένα κόστος που όχι μόνο δεν αποθάρρυνε το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά αντίθετα εκφράστηκε ενθουσιασμός  πρόθεσή του να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε ιδιαίτερα και το κόστος λειτουργίας, οι τρόποι για την μείωση του κόστους και η δυνατότητες εύρεσης ανταποδοτικών πόρων, με όλα τα ιδανικά σενάρια προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και η πιο συμφέρουσα λύση για τον δήμο και τους δημότες.



Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι βουλευτές Γιώργος Βρεττάκος (ΝΔ), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) εκπρόσωποι άλλων βουλευτών και ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Νίκος Παπαγεωργίου.

Και οι δύο βουλευτές, όπως και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εξέφρασαν  την πρόθεσή τους να στηρίξουν τη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την εύρεση χρηματοδότησης για την  ολοκλήρωση αυτού του έργου πνοής για το Πέραμα.



Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί το θέμα λήψης απόφασης για την επισκευή ή όχι του Δημοτικού κολυμβητηρίου με βάση τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν και τις τυχόν νέες που θα προτείνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με βάση την μελέτη που τους παρουσιάστηκε ώστε να υπάρξει μια ρεαλιστική λύση για την αξιοποίησή του χώρου.





error: Content is protected !!