ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ΡΩΓΜΕΣ» ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ΡΩΓΜΕΣ»
Δελτίου Τύπου 30 / 09 / 2024 Η Αλέιδα Γκεβάρα, θα επισκεφθεί την  έκθεση εικαστικών «Ανθρωπόμορφες Ρωγμές», των Βαρελά, Δήμου, Κλεφτογιάννη,στην Chili Art Gallery... ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ΡΩΓΜΕΣ»

Δελτίου Τύπου 30 / 09 / 2024

Η Αλέιδα Γκεβάρα, θα επισκεφθεί την  έκθεση εικαστικών «Ανθρωπόμορφες Ρωγμές»,
των Βαρελά, Δήμου, Κλεφτογιάννη,
στην Chili Art Gallery Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2024

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί το διάστημα από 13 έως 21 Οκτωβρίου 2024, η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του εμβληματικού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και Δ/ντρια του «Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα» (Centro de Estudios Che Guevara) της Αβάνας. Η Δρ. Γκεβάρα θα βρεθεί στην χώρα μας έπειτα από πρόσκληση των ΕΚΔΟΣΕΩΝ «NEW STAR» επ; ευκαιρία της έκδοσης των «Απάντων του Τσε Γκεβάρα» στην ελληνική γλώσσα καθώς και της 57ης επετείου από την δολοφονία του Αργεντινο Κουβανού Επαναστάτη.

Στα πλαίσια του προγράμματος της Αλέιδα Γκεβαρα στην Ελλάδα, θα επισκεφθεί την Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2024, στις 14:00 την Εικαστική Έκθεση «Ανθρωπόμορφες Ρωγμές» (Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο) όπου εκθέτουν έργα τους ο ζωγράφος Τάκης Βαρελάς, ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου και ο εικαστικός Γιάννης Κλεφτογιάννης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Σαβίνα Λίτση.




ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ, 13 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

19:00 Συνάντηση με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καύκασος (Πατησίων 81).
Πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων από χώρες της Αφρικής, Ασίας, Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο που ιδρύθηκε το 2002 και αριθμεί σήμερα περισσότερες από 40 συλλογικότητες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

12:00 μμ Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της συνεργασίας των ΕΚΔΟΣΕΩΝ «NEW STAR» με το Κέντρο Μελετών Τσε Γκεβάρα (Centro de Estudios Che Guevara) και τον Εκδοτικό Οίκο Ocean Press, για την έκδοση του συνόλου του έργου του Τσε Γκεβάρα στα ελληνικά («Άπαντα Τσε Γκεβάρα») και την παρουσίαση των βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν. Η Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50)




Θα μιλήσουν:
· Αλέιδα Γκεβάρα-Μαρτς, Διευθύντρια του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα.
· Άραμις Φουέντες Ερνάντες, Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα.
· Βελισσάριος Κοσσυβάκης. εκδότης της ελληνικής έκδοσης των βιβλίων,
Την συζήτηση θα συντονίσει η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Επισημαίνουμε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει χρόνος για μεμονωμένες
συνεντεύξεις λόγω του βεβαρημένου προγραμματος της 10ημερης επίσκεψης της. Για ερωτήσεις σας προτρέπουμε να προσέλθετε στη Συνέντευξη Τύπου.


19:30 Εκδήλωση στο STUDIO New Star Cinema (Σπάρτης &; Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής) για τα 57 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα 

και βιβλιοπαρουσίαση του Λευκώματος «ERNESTO CHE GUEVARA, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ» (Εκδόσεις New Star), το οποίο επιμελήθηκε η Αλέιδα Γκεβάρα και προλογίζει η Σεμίνα Διγενή.




Θα μιλήσουν:
· Αλέιδα Γκεβάρα-Μαρτς.
· Άραμις Φουέντες Ερνάντες, Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα.
· Εκπρόσωπος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης.
· Σεμίνα Διγενή, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.
· Μπάμπης Ζαφειράτος, Ποιητής-Μεταφραστής.
· Βελισσάριος Κοσσυβάκης, Εκδότης της Ελληνικής Έκδοσης, Δ/ντης «New Star».
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Στέφανο Γανωτή στη λύρα και το τραγούδι, τον Γιάννη Ζαχαρέλη στην κιθάρα και στο τραγούδι. Μαζί τους η Χορωδία «Περπερούνα», και η ΧΟΡΩΔΙΑ Chorus Vivendi ερμηνευει διεθνιστικα τραγουδια, διεύθυνση Γιάννης Βρυζάκης.Πιάνο Πηνελόπη Καρολίδη.

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10:00 πμ Επίσκεψη στο Χαϊδάρι. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο ιστορικό μνημείο «Μπλοκ 15» στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.




21:00 Η Αλέιδα Γκεβάρα θα παρακολουθησει τη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο» το πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της», που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας στην οποία θα συμμετάσχει πλήθος καλλιτεχνών έχει ο Οδυσσέας Ιωάννου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


10:00 πμ Επίσκεψη στην Πάτρα. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη στο δημαρχιακό κτήριο. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ,
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη στην Πλατεία Παντοκράτορα, καθώς και ξενάγηση σε ιστορικούς χώρους της πόλης.





ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10:00 πμ Συνάντηση με την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Κούβας της Βουλής των Ελλήνων 
12:00 μμ Επίσκεψη στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» (ΕΚΧΦ) στο Χαλάνδρι.
14:00 Επίσκεψη στην Εικαστική Έκθεση «Ανθρωπόμορφες Ρωγμές» (Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο) όπου εκθέτουν έργα τους ο ζωγράφος Τάκης Βαρελάς, ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου και ο εικαστικός Γιάννης Κλεφτογιάννης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Σαβίνα Λίτση.
19:00 Εκδήλωση με Κοινότητες Γονέων ΚΕΘΕΑ και πρώην χρήστες σε αποτοξίνωση στο
STUDIO New Star Cinema (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Την Παρασκευή 18/10, η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα θα μεταβεί στη Βέροια.
12:00 μμ Συνάντηση με τον Δήμαρχο της Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη.
13:00 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη.
17:30 Συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.
19:00 Θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


11:00 μμ Επίσκεψη στους Μακεδονικούς Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Κατά την επιστροφή στην Αθήνα, θα υπάρξει στάση στην πόλη της Λαμίας.
17:30  ΛΑΜΙΑ εκδήλωση τιμής και μνήμης , στην Πλ. Λαού, στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη, αρχηγού του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης που διοργανώνει  το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

11:00 πμ Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

16:00 Επίσκεψη στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή και στο Σκοπευτήριο, σημείο εκτέλεσης των 200 ηρωικών κομμουνιστών από τους Γερμανούς
κατακτητές την 1η Μαΐου 1944.

NEW STAR
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες:
newstarcine@gmail.co

ΤΗΛ 6932479731

error: Content is protected !!